2020-08-28

Het aantal besmettingen door het Corona-virus neemt weer toe.

Het is belangrijk dat wát we als Lions ook doen, we dit altijd doen met inachtneming van de anderhalvemetermaatregel, de hygiëne adviezen en de aanbeveling dat mensen met gezondheidsklachten thuis blijven en zich laten testen.

Het laatste wat we willen is dat een bijeenkomst van Lions een besmettingshaard blijkt te zijn. Dat zou schade doen aan alle Lionsclubs van Nederland en Lions Clubs International.

Lionsclubs zijn verantwoordelijk om de richtlijnen van het RIVM na te leven en te respecteren, Bijeenkomsten van meer dan zes personen dienen daarom altijd plaats te vinden bij horecagelegenheden.

Als eindverantwoordelijke adviseert de Gouverneursraad de Lionsclubs dan ook om de komende tijd zeer terughoudend te zijn bij het organiseren van fysieke bijeenkomsten, gelet op alle risicogroepen in onze samenleving. De nadruk moet liggen op digitale bijeenkomsten.

Het voornemen van de Gouverneursraad is derhalve om de Najaarsconventie 2020 digitaal te doen en de Voorjaarsconventie 2021, hopelijk in een fysieke vorm.