Bekijk ook de database van clubactiviteiten sinds 2019 ►

Clubactiviteiten

Lions knappen Oranjespeeltuin op

De leden van Lionsclub IJsselmonde staken op zaterdag 29 mei 2021 tijdens 'NL Doet' de handen uit de mouwen in de Oranjespeeltuin in Barendrecht. Er waren flink wat reparatie- en constructiewerkzaamheden, aan speeltoestellen en gebouwen. Ook de groenvoorziening kreeg vakkundige aandacht. Paul Casteleijn, zelf ook lid van de Lionsclub, zorgde voor professioneel gereedschap en coördineerde de werkzaamheden.
Normaal vindt het grote onderhoud en het zomerklaar maken van de speeltuin al in maart plaats, maar de toen geldende beperkingen maakten dat niet mogelijk. De klussenlijst was er in de tussentijd niet kleiner op geworden. Voor de leden van Liionsclub IJsselmonde was het, na maanden van virtuele bijeenkomsten, de eerste gezamenlijke activiteit sinds langere tijd. Inspanning en ontspanning gingen daarom meer dan ooit hand in hand. Samen met andere vrijwilligers is er tijdens de zonovergoten zaterdag heel veel werk verzet. De Oranjetuin ligt er weer schoon, speelklaar en veilig bij.

Alle eendjes zwemmen in het water!

Mixed Lions Club Utrecht Novum heeft op zondag 30 mei maar liefst 3.000 genummerde badeendjes in zwembad Fletiomare te water gelaten. Zonder publiek dit jaar helaas vanwege Covid 19, maar de race was wél zondag online te volgen vanaf 14.00 uur via YouTube. De opbrengst is geheel ten goede gekomen aan het Prinses Maxima Centrum voor de ouder-kind kamers. Hieronder kun je de race nog eens terugkijken.

Kom naar de Reuzenbollen!

Bij Lion in hart en nieren, Jan van Vliet, hoef je niet bang te zijn de regie kwijt te raken, want die heb je niet. “Koffie met wat lekkers?"  “En we zitten in de tuin!” “Die stoel, ja, daar ligt een kussen!” En er staan klompen bij de deur, want Jan is van het land.