AGENDA

Vanwege de COVID-19 pandemie zijn de meeste activiteiten geannuleerd.

Voor de database van clubactiviteiten sinds 28 maart 2019 zie ►►

 

VERSLAGEN


Lionsclub Lisse, De Oude Duinen vat afgelopen 25 jaar samen in een Lustrumboek

Vanwege de pandemie was er tijd om de activiteiten etc. van de 25 afgelopen jaren van de Lionsclub Lisse, De Oude Duinen samen te vatten in een “Lustrumboek”.
De huidige president maakt veel foto’s en die zijn, omdat hij ieder jaar een aantal ‘hard copy’ fotoboeken bijhoudt, toegankelijk. Verder is de eerste president, Carla Kieft, in de arm genomen om van haar de verhalen rond de oprichting van de club in 1995 te horen en ook heeft zij de teksten gecontroleerd.

Benieuwd naar 25 jaar Lionsclub Lisse, De Oude Duinen? Het Lustrumboek is voor de prijs van € 15,00 incl verzendkosten te bestellen bij joost.paijmans@planet.nl. De opbrengst gaat naar het goede doel. 

Is dat alles? Neen, tijdens de lock-down organiseerde de club een ‘pubquiz’ voor de leden en werd de najaarsvergadering digitaal gehouden. Twee vrouwelijke kandidaat-leden hebben aangegeven lid te willen worden. Zij zullen op 2 maart a.s. geïnaugureerd worden. Verder doneerde de club dit jaar aan de Voedselbank, aan het Nierdialysecentrum in Paramaribo en het opleidingsproject “Dimuthu” in Sri Lanka. Verder is de club bezig met een aantal fundraisings-activiteiten voor nader te bepalen goede doelen in binnen- en buitenland en in april zal de gouverneur de club tijdens de voorjaarsvergadering (als het moet digitaal) bezoeken en toespreken. Ondanks de pandemie blijft de Lionsclub Lisse, De Oude Duinen in topvorm! Blijf gezond en vrolijk is hun wens. 
PCC Joost Paijmans, President LC Lisse, de Oude Duinen.

 


Koop Lions Speciaalbier en steun de Coronahulp in Zuid-Afrika

In de townships in Zuid-Afrika heeft het coronavirus hard toegeslagen. Veel mensen hebben hun inkomen verloren nu de economie is ingezakt. 
In het Ubomi Obutsha Centre in de township Kwazakhele bij Port Elizabeth in Zuid-Afrika krijgen de mensen die er het slechtst aan toe zijn vouchers waarmee ze dagelijks voedsel kunnen kopen. Lions Renkum heeft al eerder dit jaar een bijdrage geleverd, maar er is nog veel meer geld nodig.

Wilt u ook een bijdrage leveren? Dat kan door ons Lions Speciaal bier te kopen. Want van de online verkoop van de populaire lokale Speciaalbieren uit Renkum en omgeving wordt de meeropbrengst aan Ubomi beschikbaar gesteld. De brouwers leveren rechtstreeks aan ons, zonder tussenkomst van detailhandel. De clubleden zorgen voor verpakking en bezorging.

Kies uit 13 bieren van vijf verschillende brouwers en stel pakketten samen van ten minste 6 stuks. Misschien een leuk cadeau voor een verjaardag of Valentijnsdag? Of om zelf eens te proeven. Stuk voor stuk heerlijke lokaal gebrouwen speciaalbieren. Denk eens aan Lèip Hert, Gele Snor, Vierde Hemel of Oehoe Donker. Kent u die? 
Bestellen vóór 11 februari en dan ontvangt u uw bestelling uiterlijk 13 februari in huis. Ga voor meer informatie of uw bestelling naar de site: www.lionsspeciaalbier.nl.


€1.300 VOOR RIDE4KIDS MET WIJNACTIE

Op donderdag 17 december overhandigde Lionsclub IJsselmonde de opbrengst van de jaarlijkse wijnproeverij aan Ride4Kids, dit jaar het goede doel. Barendrechter Peter van Dalen, die zich al jaren inzet voor kinderen met een stofwisselingsziekte, ontving een symbolische cheque van maar liefst €1.300 uit handen van Alfred Kool namens de Lions. Hij deed dat samen met Lammert Wiegmink, eigenaar van De Wijn Goeroe, met wie de Lions hun wijnproeverij nu al zes jaar organiseren. 

Ride4Kids ondersteunt diverse onderzoeken die gericht zijn op verbetering van de kwaliteit van leven van kinderen met een (energie)stofwisselingsziekte. Bij zo’n ziekte gaat er door één of meer fouten in het DNA iets mis met het omzetten van voeding naar energie. Hierdoor krijgt het lichaam onvoldoende energie om goed te kunnen functioneren. Daarbij lopen onder meer de hersenen en het hart schade op. In ons land worden elke week één à twee kinderen geboren met een (energie)stofwisselingsziekte. 70% van deze kinderen wordt niet volwassen en de helft overlijdt zelfs voor de 10e verjaardag. Er bestaat nog geen medicijn om deze ziekte te behandelen en wetenschappelijk onderzoek is erg duur. 

Ride4Kids organiseert al 10 jaar elk najaar een driedaags sportief evenement waarbij gesponsorde teams worden uitgedaagd om wandelend, hardlopend of fietsend een aantal hoge bergen in de Pyreneeën te bedwingen. Doel is om geld in te zamelen voor onderzoek. Dit jaar kon de Challenge door corona helaas niet doorgaan. Lionsclub IJsselmonde wilde Peter van Dalen, die als fietser al jaren meedoet, niet in de kou laten staan en besloot de opbrengst van de wijnactie via hem aan Ride4Kids te doneren. Ook een fysieke wijnproeverij zat er dit jaar helaas niet in. Maar de ‘vaste klanten’ bestelden desondanks ruimhartig waardoor er toch een mooi bedrag naar het goede doel kon.

 

 


Een Wieringer traktatie voor de Noorderlicht bewoners

Door de nieuwbouw Noorderlicht zijn alle bewoners tijdelijk verhuisd naar Wieringerwaard. Maar uit het oog is niet uit het hart.

Daarom zijn de Lions naar  Molenweid gegaan met een echte Wieringer traktatie. De Wieringer koeken van Bakker Bellis en de metworsten van Slager Ottens werden door Teun Rijke en Etienne Broersma van de Lionsclub overhandigd aan Jeannette Braaksma-Vriesman van Samen, die er  voor zal zorgen dat het wordt uitgedeeld aan de oud-bewoners van Noorderlicht.  En natuurlijk worden de andere bewoners en het personeel van Molenweid niet vergeten; zij kunnen meegenieten van deze specifieke Wieringer traktatie.

 


Kerstactie Lionsclub Amstelveen ‘De Amstel’

Het belangrijkste motto van elke Lionsclub is ‘We serve’, dus als een virus als corona toeslaat, komen de leden van Lionsclub Amstelveen ‘De Amstel’ in actie. 
Toen begin 2020 bleek dat ouderen in zorghuizen door de corona-uitbraak geïsoleerd begonnen te raken, maakten wij plannen om iets te doen voor de bewoners van de huizen van de stichting Brentano in Amstelveen. Eén van de clubleden is bevriend met een bloemenkweker in Lisse, die bereid bleek voor een vriendenprijs paasbloemstukjes te leveren. Daarmee hebben we ruim 650 bewoners en zorgverleners van Brentano-huizen blij gemaakt. Omdat bezoekers daarna niet meer bij hun oudere familieleden op bezoek mochten, hebben wij afgelopen zomer bij de vier zorghuizen houten aanbouwhuisjes gebouwd. Daarin mochten de bewoners achter een spatscherm weer familieleden ontvangen. 
Inmiddels zitten we volop in de tweede coronagolf. De plannen voor een gezellige kerstviering kunnen in de prullenbak. Omdat wij met een champagne-actie een paar duizend euro winst hebben gemaakt, hebben we besloten ‘onze’ ouderen voor de Kerst nog een keer te verrassen.

Zaterdag 19 december jl. hebben we 670 kerststukjes bezorgd bij de vier zorghuizen van Brentano. Anders dan in april mochten wij de tehuizen niet meer in. Daardoor konden wij de kerststukjes helaas niet zelf aan de bewoners overhandigen. De al drukbezette belaste zorgverleners kregen er dus een extra taak bij. Er werd ons verzekerd dat zij die klus met plezier gingen klaren. Elke zorgverlener kreeg dus ook een kerststukje mee naar huis. 

Wij hebben ook deze actie weer met veel plezier uitgevoerd en hopen dat de verlichte kerststukjes de eenzame kerstdagen wat zullen opfleuren.

Nu de vaccins in aantocht zijn, hebben we goede hoop dat onze oudere landgenoten binnenkort weer bezoek mogen ontvangen en dat dit de laatste corona-actie van onze Lionsclub zal zijn.

 

 

 

 

 

Lionsclub Voorburg:  € 1.500 op voor Stichting Hartekind

Lionsclub Wierden: 3.000 liter erwtensoep!

Al 25 jaar organiseert Lionsclub Wierden een erwtensoepactie. Vorig jaar werd recordaantal van 4.000 liter gemaakt én verkocht. Dit jaar is er minder soep gemaakt, omdat men lagere verkoopcijfers verwachtte in verband met corona, maar toch vlogen de 3.000 gemaakte liters diepgevroren snert de deur uit naar bedrijven en particulieren in Wierden en omgeving. Je merkt dat het echt een begrip is geworden en dat mensen met smart zitten te wachten tot het zover is.

Soepcoördinator Ewald Blankestijn stuurt het proces perfect aan en alles loopt dan ook als een geoliede machine. Onder leiding van twee professionele koks snijden clubleden op de kookdagen de rookworst, aardappels en stukjes vlees. De overige ingrediënten worden klaar voor gebruik ingekocht en gekookt in grote ketels in de keuken van een verzorgingshuis die hiervoor wordt afgehuurd. Alles wordt in literbakken afgevuld en naar een vrieshuis gebracht, waarna het diepgevroren wordt uitgeleverd aan bedrijven die besteld hebben en aan particulieren op de markt.

Alle leden van de club werken mee aan een geslaagd eindresultaat. Dit jaar werd een bedrag van € 5.000 opgehaald als bijdrage aan een duofiets voor het Beekdalhuis, dat gespecialiseerde kleinschalige zorg biedt aan mensen met dementie.

Lionsclub Ommen-Dalfsen: Bakkers geven samen 150 gebakjes uit.

DALFSEN - Gebak eten en koffie drinken met iemand die wel wat gezelligheid kan gebruiken. In de week van de ontmoeting organiseerden Lionsclub Ommen-Dalfsen, Saam Welzijn en de bakkerijen Borger, Timmer uit Nieuwleusen en Van der Most uit Dalfsen en Lemelerveld samen een gebakjesactie.

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend familie te hebben of een grote vriendenkring. En ook binnen een vriendengroep kan iemand zich enorm alleen voelen omdat hij of zijn zich niet gehoord of begrepen voelt. Veel mensen, jong en oud, voelen zich regelmatig eenzaam, merken de organisatoren op.
Daarom konden alle inwoners van de gemeente Dalfsen zich aanmelden om gratis twee gebakjes op te halen en een kop koffie te drinken bij iemand die het kan gebruiken. Het is slechts een kleine moeite, maar van zeer grote waarde.

Gebakjes halen bij Bakkerij Van der Most en Borger

Lionsclub Werkendam

Ook binnen de gemeente Altena zijn veel verenigingen, organisaties, clubs en vrijwilligers, die de afgelopen maanden en nog steeds getroffen zijn en worden door de coronacrisis. Lionsclub Werkendam is een serviceclub in de regio die graag iets wil doen voor deze groepen. Een steuntje in de rug om deze moeilijke tijd door te komen. En dat doen ze speciaal voor kleinere niet-commerciële organisaties die niet kunnen terugvallen op veel andere ondersteuning. 

Het Lucky Lion Altena Corona Hulpfonds is vernoemd naar een speciale vakantiebungalow voor gehandicapten die Lionsclub Werkendam tot voor kort bezat. Het fonds  stelt een bedrag van totaal € 10.000 beschikbaar, na goedkeuring wordt een bedrag van € 250 tot maximaal € 1.000  per aanvrager toegekend.                                                              

Als u in aanmerking wilt komen, stuur dan een e-mail aan werkendam@lions.nl. Uiterste aanmelddatum 26 november 2020.  U ontvangt een kort aanvraagformulier dat u per mail kunt retourneren voor 30 november 2020. Aanvragen worden behandeld door de Goede Doelen Commissie van Lionsclub Werkendam.

Lionsclub Werkendam is regionaal bekend van fundraisingprojecten zoals de Haring Party, Oog voor Elkaar, Lions Golfdag en ook als sponsorwerver sinds het begin van de traditie van een Mattheüs Passion in de Grote Kerk in Gorinchem. Verder is de Internationale Lions Jeugduitwisseling bekend. Iedere zomer worden 1 of meer kinderen uit de Gemeente Altena door Lionsclub Werkendam voor een vakantie van 2-3 weken naar het buitenland uitgezonden.

 

Lionsclub Amsterdam 1 Host: 3 Seca 769 kolomweegschalen voor Nierdialyse Centrum in Suriname

Lionsclub Amsterdam 1 Host doneerde op 15 augustus jl. 3 digitale Seca 769 kolomweegschalen met BMI functie aan het Nationale Nierdialyse Centrum van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De overhandiging werd in overleg met initiatiefnemer Mark Wijngaarde van LC Amsterdam 1 Host uitgevoerd door Glenn Tewari, president van Lionsclub Paramaribo Centraal.

De actuele situatie van de gezondheidssector in Suriname is meer dan alarmerend en iedere materiële en financiële steun wordt in grote dank afgenomen. Gedacht wordt, om tegemoet te kunnen komen aan de broodnodige gevraagde hulp, om  in Nederland een  Specialty Lionsclub Diaspora Suriname op te richten om zodoende onder het motto 'Where  there is a need, there is a Lion' de synergie van de Lions in Nederland en in Suriname te bundelen om structurele hulp te kunnen bieden aan de gezondheids- en sociale zorg in Suriname.

Lionsclub IJsselmonde: voedselpaketten voor Thailand

We mochten in Thailand een bijdrage leveren aan een initiatief Via  een initiatie van Lionsclub IJsselmonde konden in Thailand honderden voedselpakketten worden verdeeld aan de door de crisis getroffen locale bevolking. Door circa 10 donaties kon er voor ruim € 5000 aan voedsel verdeeld worden in diverse dorpen.

Lionsclub Krimpen Domaine des Dames doneert € 500

Gemiva-Svg groep regio Krimpenerwaard heeft een prachtige gift gekregen van Lionsclub Krimpen Domaine des Dames om beweeg- en beleefmateriaal te kopen voor thuiswonende clienten die vanwege de Coronacrisis niet naar dagbesteding konden.

Lionsclub Voorburg bood vrolijke plantjes aan

Donderdagochtend om 10:00 startte de Lionsclub Voorburg met een tour rond drie verzorgingstehuizen in Voorburg. De Lionsclub kocht 600 plantjes bij kweker SV.CO om de bewoners van de verzorgingstehuizen die nu ook tijdens de feestdagen geen bezoekers mogen ontvangen een hart onder de riem te steken.

Plantjes tijdens de feestdagen
Rolf Rijkmans van de Lions Club: “We allemaal te maken hebben met het coronavirus. Voor u betekent dat dat u redelijk geïsoleerd zit en geen bezoek mag ontvangen. Als Lionsclub realiseren wij ons dat dit tijdens de feestdagen extra lastig is. Dat is de reden waarom wij zoveel plantjes hebben bezorgen. Met het idee dat deze chrysanten u kunnen opvrolijken als dat nodig is.

Drie verzorgingstehuizen
De Lions Club Voorburg ging langs bij Florence De Mantel en WZH Vliethof en Het Anker en deelde 600 plantjes uit met een persoonlijke boodschap.

Lionsclub Harderwijk trakteert gezond

Gezonde traktatie voor bewoners van woonzorgcentra in Ermelo en Harderwijk. Aangeboden door Lionsclub Harderwijk. Heel hartelijk dank!

Lionsclub Swindregt Were levert bijdrage aan klets-tenten

Lionsclub Swindregt Were heeft een bijdrage geleverd aan de klets-tenten bij 3 verpleegtehuizen in Zwijndrecht.

Sinds 8 mei kunnen familieleden hun geliefden weer veilig ontmoeten via deze klets-tenten die o.a opgebouwd zijn bij Swinhove, de Lichtkring en de Lindonk.

De bijdrage van € 2000 werd zeer gewaardeerd.

Lionsclub Hilversum trakteert zorgmedewerkers

HILVERSUM - De tulpenactie voor Hilversumse zorgmedewerkers was al een succes. Nu is Lionsclub Hilversum met een plan gekomen om - als het gaat om het zorgpersoneel - de inwendige mens te versterken en te verblijden.

Met de nieuwe pannenkoekenwagen van de club worden daarom verschillende zorginstellingen bezocht. In die wagen worden een paar honderd pannenkoeken gebakken. Die gaan in warmhoudbakken naar de voordeur, de zorgmedewerkers verdelen vervolgens de pannenkoeken in de instelling. 

Vrijdag stond de wagen voor Gooizicht, over een week is Zuiderheide aan de beurt. "De beroemde striptekenaar Jan Kruis van Jan, Jans en de kinderen, bedacht de legende van Sint Pannekoek. De oer Hollandse traktatie is in die legende een verbindend element dat troost biedt", aldus Lukas Arends van Lionsclub Hilversum. "In deze Corona-tijd krijgt ieder verbindend en troostrijk verhaal een diepere betekenis. De pannenkoekenactie is daar een voorbeeld van."

Het publiek kan de pannenkoekenactie steunen door geld over te maken op Lionsclub Hilversum We Serve NL22RABO0113858744 onder vermelding van 'We Serve Pannenkoeken'. Elk bedrag is welkom, iedere cent gaat in het beslag en andere ingrediënten voor de pannenkoeken voor mensen die iets extra’s verdienen.

Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

 

Lionsclub Swindregt Were steunt voedselbank

Zwijndrecht/H.I.Ambacht - Tijdens de Covid-19 intelligente Lock down voorziet Lionsclub Swindregt Were in samenwerking met Zoutewelle import/export de Voedselbank van Zwijndrecht en H.I. Ambacht van verse groente en fruit. Ook voor de komende weken wordt in samenwerking met Zoutewelle Import / Export uit Barendrecht zorg gedragen voor de nodige vitaminen.

"De meeste verse vollegronds-groenten worden in april en mei nog geïmporteerd en dat is ons vak. In deze moeilijke tijd is het leuk om op deze manier samen met de Lions een steuntje in de rug te kunnen bieden aan de mensen die het nodig hebben", zegt Arjan Zoutewelle

Lions: In Lionsclubs werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast via de overkoepelende organisatie Lions Clubs International ook vaak voor hulpverlening elders in de wereld.

Lionsclub Wolvega doneert AED

Lionsclub Wolvega e.o. heeft vorig jaar de Silverlegrally georganiseerd, waarvan de opbrengst naar vier goede doelen gaat. Eén van die doelen was het plaatsen van Automatische Externe Defibrillators (AED). Inmiddels zijn twee AED’s geplaatst in Wolvega en De Blesse. Op veel plaatsen in de gemeente hangen inmiddels AED-apparaten. Deze zijn buiten kantooruren niet allemaal even goed bereikbaar. Door het aanbieden van diverse, slim geplaatste outdoor-kasten met pincode, zijn de AED’s 24 uur per etmaal beschikbaar.

De andere goede doelen van de opbrengst van de Silverlegrally waren: Sport Fryslân voor gehandicaptensport, World Servants Wolvega die jongeren de gelegenheid geven om deel te nemen aan een buitenlands project en de Stichting Rolstoeltennis Noord Nederland die tennis voor sporters in een rolstoel wil stimuleren.

Door de coronacrisis gaat de Silverlegrally dit jaar niet door en is verplaatst naar zondag 6 juni 2021.

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Lionsclub Wolvega: bosjes tulpen voor ouderen

Om de ouderen tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te streken hebben de vier Weststellingwerfse serviceclubs, Rotaryclub, Lionsclub, Ronde Tafel en Serviceclub Weststellingwerf een actie op touw gezet. De 80-plussers in de gemeente ontvingen een bosje tulpen die door tientallen leden van de verschillende serviceclubs op ‘gepaste afstand’ aan huis werden bezorgd, totaal 1600 bosjes. Verder ontvingen alle bewoners van de woonzorgcentra in de gemeente tulpen. De tulpen werden betrokken van vier Weststellingwerfse bloemenzaken, Lugtmeijer Bloemen, Nikki Stationsbloemen, Rianne’s Bloem en Cadeau in Wolvega en Esther in Noordwolde, iedereen leverde 400 bosjes tulpen. Het kaartje aan de tulpen werd ontworpen door een lid en gedrukt door Vewo. Bij de ouderen was er veel waardering voor deze actie.

Op de foto van Lenus van der Broek: Lion Frank Zeinstra met echtgenote Petra levert bosje tulpen af .

 

Lionsclub Venray: alternatief voor aspergeverkoop

Aspergeverkoop 2020 had weer zo mooi kunnen zijn, maar kon door de COVID-19 pandemie niet doorgaan.

Hoewel het aparte tijden zijn is men op een alternatieve manier toch bij elkaar geweest bij het traditionele aspergediner, klaargemaakt door Frank Welten en zijn team, thuis.

Door de vele foto's en filmpjes in de groepsapp voelde het toch als een beetje bij elkaar.

Ze hebben ervan genoten!

Jarige Lionsclub Renkum Airborne deelt € 15.000 uit

Lionsclub Renkum Airborne heeft in het kader van het 30-jarig bestaan 3 initiatieven in Renkum beloond met een donatie van € 5.000. Waterspeelplaats Renkums Beekdal, Goede Start Gezinsspullenbank Heelsum en de Concertzaal in Oosterbeek hebben elk een cheque gekregen voor dat bedrag

De projecten waren genomineerd voor het bedrag van € 15.000 dat de jarige (de eerste vrouwen Lionsclub van Nederland) in totaal te verdelen had. Tot hun verrassing werd het bedrag niet ineens uitgekeerd, maar kunnen alle genomineerden een gelijke donatie tegemoet zien.
De Lionsclub wilde in het kader van het jubileum ‘iets tastbaars en zichtbaars’ toevoegen aan de gemeente Renkum, om zo ook de verbinding met de vijf Renkumse dorpen te vergroten.
Nadat de jubilaris een prijsvraag aankondigde, stroomden zo’n 50 voorstellen binnen, voor een totaalbedrag van 377.000 euro. Uit die 50 werden de 3 uiteindelijke winnaars geselecteerd.

Lionsclub Sneek verzorgt leuke middag in bejaardentehuis.

Op zaterdag 9 november 2019 heeft Lionsclub Sneek weer een super leuke middag verzorgd voor de bewoners van een bejaardentehuis in Sneek.
Rad van fortuin, de zingende ski leraar, advocaatje, kaas, worst etc etc

Lionsclub Nootdorp Pijnacker: € 52.623,00 voor Quina Care

De Lions Night, georganiseerd door de Lions Club Nootdorp-Pijnacker, vond ook dit jaar weer plaats in het Van der Valk Hotel in Nootdorp, op vrijdag 1 november. Ruim 280 gasten werden onthaald op een gezellig, smakelijk en onvergetelijke fundraisingmenu. Met de opbrengst van de avond financieren de Lions de volledige inrichting van 4 verpleegafdelingen in een ziekenhuis in Putumayo, Ecuador, dichtbij de Colombiaanse grens.

Gezond perspectief De riante opbrengst van de Lions Night werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Wilde Ganzen, die met een forse premie bijdraagt aan het succes van dit project. Met het totale bedrag van €52.623 zijn jaarlijks 1000 mensen per maand geholpen. Eenmaal gereed kan het ziekenhuis straks minstens 20 opnames per week aanbieden, waarvan naar verwachting gemiddeld 10 kinderen en 10 volwassenen, voornamelijk vrouwen. Dit laatste is heel belangrijk, want in een ontwikkelingsland als Ecuador is de vrouw de spil van het gezin. En zonder moeder hebben de kinderen in Ecuador geen kans en zullen ze opgroeien zonder onderwijs en met ondervoeding.

Zorg dichtbij Dit ziekenhuis wordt gerealiseerd door de Stichting Quina Care, opgericht naar een initiatief van tropenartsenechtpaar Jacob en Carolien van der Ende, oorspronkelijk afkomstig uit Nootdorp en Leidschendam. Hun missie is om in de van zorg verstoken regio Putumayo, medische zorg te verlenen voor een gebied waar ruim 20.000 mensen wonen. 40% van hen is jonger dan 14 jaar, 75% van deze groep leeft ver onder de armoedegrens. Op dit moment moeten mensen ruim 200 kilometer reizen om het dichtstbijzijnde ziekenhuis te bereiken.

 

Lionsclub Westerbork: € 1500 voor Stichting Hertenkamp

Stichting Hertenkamp Westerbork heeft een cheque ter waarde van € 1500 ontvangen van de Loop Fiets Proef Marathon Drenthe die werd georganiseerd door de Lionsclub en de Loopgroep uit Westerbork.

Voorzitter Geert Jan Kremers van Stichting Hertenkamp Westerbork hield een lezing over het Hertenkamp, over het hoe en waarom het zo belangrijk is om een dierenpark te hebben voor de omgeving en wat dit maatschappelijk betekent voor de leefomgeving in Westerbork.

Een bedrag  van € 1500 werd overhandigd door president Philip Wildevuur en bestuurslid Marjon Speelman van de organisatie Loop Fiets Proef Marathon Drenthe.

Geert Jan Kremers nam het bedrag in handen en uitte zich met veel dankbaarheid namens de vrijwilligers van het hertenkamp en bedankte alle mensen die hebben geholpen om dit bedrag bij elkaar brengen, zowel de sporters als de vrijwilligers van de Loop Fiets Proef Marathon.

 

Lions Voorburg Oktoberfeest 2019: € 2.000 voor Damsigt

Zie voor de fotoreportage ►►

Op zaterdag 5 oktober 2019 organiseerde Lionsclub Voorburg alweer voor de vierde keer het befaamde Oktoberfest in Voorburg. En zoals gebruikelijk waren de opbrengsten voor een goed doel; ditmaal de Wijkvereniging Damsigt.

Niet alleen in Beieren wordt het Oktoberfest uitbundig gevierd, ook in Nederland wordt het feest steeds populairder. Vier jaar geleden speelde Lionsclub Voorburg hier handig op in en werd het Oktoberfest in Voorburg geïntroduceerd. En met een overweldigend succes. Muziekcentrum Marcanto barstte uit zijn voegen door de massaal aanwezige feestgangers. Rond 17:30 uur stroomde de zaal vol en zorgden “Die Heckeländer Musikanten” voor de echte Bayrische sfeer. Zowel de vele jongeren als ook de oudere gasten hadden zich op en top feestelijk in de traditionele lederhosen en dirndl-jurken gestoken. De ruim aanwezige catering zorgde voor de Bratwurst en andere typisch Beierse gerechten.   

Met het entreegeld, de drankverkoop en sponsoring werd geld bijeengebracht voor het goede doel. Terwijl de Heckeländer Musikanten even konden ‘uitblazen’ overhandigde Emile van Oorschot, president van Lionsclub Voorburg een cheque van € 2.000 aan Joyce Meijer en Nienke de Kruyf, bestuursleden van de wijkvereniging Damsigt.

Midden in de wijk Damsigt in Voorburg staat ‘De Boot’, het mooie onderkomen van de wijkvereniging. In 2018 is dit gebouw behoorlijk gerenoveerd. Deze opknapbeurt is vrijwel volledig door leden uit de wijk zelf uitgevoerd. Een geweldige prestatie. Joyce Meijer: “De wijkvereniging vervult een bindende, sociale functie voor de mensen uit de wijk. We hebben ongeveer 350 gezinnen als lid en organiseren allerlei sociale activiteiten. Met De Boot als ons trotse middelpunt”. Zo heeft Damsigt onder meer koffieochtenden voor ouderen, een kinderkookclub, bridge-avonden, workshops (zoals haarvlechten voor vaders) en dans- en ontmoetingsavonden.

Nienke de Kruyf: “Met deze activiteiten hebben wij dagelijks natuurlijk heel veel afwas van borden, kopjes en bestek. We willen deze fantastische donatie dan ook graag gebruiken voor de aanschaf van een professionele horeca-vaatwasser”.

Het was wederom een geslaagde festiviteit. Na afloop waren de honderden feestgangers het er unaniem over eens: Het Lionsclub Voorburg Oktoberfest is niet meer weg te denken en wordt zo langzamerhand een traditie in Voorburg.

De organisatie heeft al aangekondigd dat het feest volgend jaar zeker herhaald zal worden. Uiteraard, wederom voor een goed doel.

 

Lionsclub Schouwen-Duiveland: € 35.485 voor vier goede doelen.

Op zaterdag 14 september 2019 is op het strand tussen het Watergat en de Verklikkerduinen bij Burgh- Haamstede de 15e editie van het Lions North Sea Beach Golf (LNSBG) gehouden. Om 12.00 verrichtte Bertie Steur, beter bekend als boer Bertie, de afslag. Dit jaarlijkse evenement van Lionsclub Schouwen-Duiveland staat in het teken van sportiviteit, gezelligheid en goede doelen. Er wordt gespeeld vanuit de Olympische gedachte; meedoen is belangrijker dan winnen. De grote winnaars van de dag zijn echter de 4 goede doelen waaronder een bedrag van € 35.485,- zal worden verdeeld.

Lions Club Schouwen-Duiveland zal de opbrengst van dit evenement verdelen onder 4 goede doelen: Stichting Takam (Nepal), Stichting PAZ-Holandesa (Peru), Stichting Hospice Kaaskenshuis (Zierikzee) en Stichting De Zeeleeuw | Stichting Vakantiehuis Thuredriht. Deze 4 goede doelen ontvingen ieder een cheque ter waarde van € 8.500,-. Daarnaast zal een bescheiden deel van de opbrengst ad € 1.200,- gebruikt worden voor het Lions Kunst en Cultuurfonds Schouwen-Duiveland, waarmee Lionsclub Schouwen-Duiveland kunstenaars, musici of artiesten zullen ondersteunen met de totstandkoming van bijzondere projecten of de realiseerbaarheid daarvan. Bij alle goede doelen zijn meerdere Lions persoonlijk betrokken, waardoor de betrokkenheid maar bovenal de zorgvuldigheid is gewaarborgd.

Lions NorthSea Beach Golf staat en valt met de bijdragen van ruim 125 lokale en regionale ondernemers. Naast het bedrijfsleven leveren ook veel particulieren middels de Club van 100 een belangrijke bijdrage aan het succes van LNSGB en het verwerven van gelden voor het goede doel. Zonder hun steun was een evenement van deze omvang niet mogelijk. De Lionsclub Schouwen- Duiveland waardeert deze betrokkenheid dan ook ten zeerste.

Winnaar van de 15e editie van LNSBG was team Saman van de Samangroep uit Zierikzee. Zij mochten uit handen van Vicky Honig van Coen Honig Oog & Oor en Martin Bouwman, president van Lionsclub Schouwen-Duiveland, de hoofdprijs in ontvangst nemen.

Lionsclub Wassenaar Duin, Prinses Máxima Centrum Rally: € 135.000

32e Lions Voorburg Jaarconcert: € 9.000

Spetterende jazzavond met Michael Varekamp & The Legends

Op vrijdagavond 24 mei 2019 vond in de Oude Kerk in Voorburg het 32ste jaarconcert van Lionsclub Voorburg plaats. Deze concertreeks staat bekend om de verrassende topartiesten die elk jaar weer worden geboekt. Dit jaar zorgde Michael Varekamp & The Legends voor een spectaculaire avond. Door verkoop van entreekaartjes, advertenties in het programmaboekje en sponsoring kon een bedrag van in totaal €9.000 worden overhandigd aan de twee goede doelen van dit jaar: Stichting Bribos en het restauratiefonds voor de toren van de Oude Kerk.

Michael Varekamp & The Legends is internationaal befaamd en heeft optredens ‘all over the world’. Deze jazzband speelt meeslepend en vol passie. Precies de energie waarmee de jazz ooit begon op Congo Square in New Orleans. Muziek die mensen raakt en samenbrengt. Dat is afgelopen vrijdag wel gebleken. Speciaal voor dit Lionsclub Voorburg jaarconcert werd de formatie aangevuld met zangeres Izaline Calister. Met haar prachtige, heldere stem wist zij de harten van de jazzliefhebbers te veroveren. Op het programma stonden een mix van classics en vele originals. In een overvolle Oude Kerk bracht Michael Varekamp & The Legends, samen met Izaline Calister een ode aan de legendarische namen uit de jazz zoals Louis Armstrong en Duke Ellington. En het aanwezige publiek kon het zeer waarderen en ging volledig ‘uit het dak’.

Met dit jaarlijkse concert combineert Lionsclub Voorburg een fantastische, muzikale avond met het ondersteunen van lokale goede doelen, die een financieel steuntje in de rug zo goed kunnen gebruiken. Dit jaar kon een cheque worden overhandigd aan de stichting Bribos en het restauratiefonds voor de toren van de Oude Kerk in Voorburg. Beide doelen ontvingen ieder een bedrag van €4.500 ter ondersteuning van hun goede en nodige werk.

Ervaringsdeskundige vrijwilligers van de stichting Bribos ondersteunen kankerpatiënten rondom hun behandelingen. In het oncologisch centrum in HMC Antoniushove in Leidschendam heeft de stichting 2 kamers waar patiënten lotgenoten kunnen treffen, ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen ondersteunen. Oprichtster van de stichting, Brigitte Bosman, zelf ervaringsdeskundige, bedankte iedereen namens alle patiënten en gaf aan dat er nu heel veel ‘verwentasjes’ kunnen worden gevuld om de toch al zo getroffen patiënten te verwennen en het leed even te kunnen verzachten.

Namens het restauratiefonds van de Oude Kerk sprak mevrouw Els Beimers haar dank uit. Zoals iedere Voorburger heeft kunnen zien heeft de toren van de Oude Kerk, officieel Martini Kerk, lange tijd in de stijgers gestaan en is dit rijksmonument volledig gerestaureerd. De markante toren in hartje centrum van Voorburg, is in 1400 gebouwd en was toe aan een grondige opknapbeurt. Naast groot algemeen onderhoud is onder meer al het lood en de dakbedekking vernieuwd. En ook de nieuw vergulde windvaan schittert weer als vanouds. De eeuwenoude toren en de kerk, die zo gezichtsbepalend zijn voor het oude Voorburg, zijn hiermee weer in oude luister hersteld en kunnen de toekomst weer aan.

Lionsclub Veghel: € 2.500

De opbrengst van de Ujese Paos Rally was € 2.500 en kwam ten goede aan de Vrienden van het Retraitehuis Uden en het PieterBrueghelHuis Veghel.

Lionsclub Alblasserwaard d'Egelantier: € 10.000

 

Echt een super fantastisch resultaat!

€10.000,- opgehaald met de Willem IV Rally. 100% opbrengst voor Ronald McDonald Huis Sophia.

Dank aan alle deelnemers aan de rally, de sponsoren, de bieders op de veilingitems en alle leden van Lionsclub Alblasserwaard ‘d Egelantier en hun partners voor hun inzet.

Asperges van Lionsclub Roosendaal goed voor een mooie duofiets

Ook al op de weg in Roosendaal gezien? Deze duofiets is door Lionsclub Roosendaal aan S & L Zorig geschonken en door de eerste bewoners al getest. Ze kwamen allen super enthousiast terug van hun fietstochtje.

Maandagavond 6 mei organiseerde Lionsclub Roosendaal het jaarlijkse Asperge Event. Een deel van de opbrengst van deze editie kwam ten goede aan de locatie Sterrebos van S&L Zorg. Om mensen met een verstandelijke beperking in staat te stellen een fietstocht te maken, schonken zij S&L Zorg een cheque voor de aanschaf van een duofiets.

Genieten
De duofiets krijg binnen S&L Zorg een mooie bestemming. Irene van Nassau, teamleider dagbesteding, nam de cheque dankbaar in ontvangst. Irene: ‘Onze bewoners genieten heel erg van een fietstochtje, hoe simpel het ook is. Even samen een rondje fietsen, naar de supermarkt en een frisse neus halen. Met de duofiets is dat nu mogelijk.’

Lang hebben de bewoners van S&L Zorg niet hoeven wachten op een eerste fietsrondje, aangezien de duofiets een aantal dagen voor het event al in huis was. Irene: ‘De eerste bewoners hebben de duofiets al getest en kwamen allemaal super enthousiast weer terug.’

Naast elkaar
Een duofiets is een fiets waarbij de bestuurder en bijrijder naast elkaar zitten. De bestuurder heeft de mogelijkheid om te sturen en te remmen, de bijrijder niet. Wel kan de bijrijder meetrappen voor een optimale beleving van de fietstocht.

LIONSCLUB DOMAINE DES DAMES

KRIMPENERWAARD – De Lifestyle Spring Market van Lionsclub Domaine des Dames heeft 6300,- euro opgebracht. Een groot deel van de opbrengst is voor Stichting Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren. Ook het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel, waar de Lifestyle Spring Market zaterdag 13 april gehouden is, kreeg een gift

LIONSCLUB APELDOORN HET LOO: HighChariTea

Zeer succesvolle eerste HighChariTea van Lionsclub Apeldoorn Het Loo bij Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Op 8 april 2019 vond de eerste High ChariTea plaats in het dienstgebouw van het park. HighChariTea is een combinatie tussen een Hightea en het ophalen van geld voor een drietal goede doelen. Door de circa 90 aanwezigen werd een aanzienlijk bedrag bijeengebracht door de verkoop van toegangskaarten, lootjes en een veiling. Naast Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe mochten ook de Stadsakkers Apeldoorn en Stichting Evert een cheque in ontvangst nemen uit handen van Martin Reiling, President van de Lions Apeldoorn Het Loo.

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe was vanmiddag gastheer van de eerste editie van dit naar verwachting jaarlijks terugkerende evenement. De Stichting stelde onder andere daartoe het door Berlage ontworpen dienstgebouw beschikbaar alsmede toegangskaarten tot de diverse musea en natuurlijk het park.

- Aangezien de stichting afhankelijk is van onder andere giften om het park te kunnen onderhouden was Harald de Boer, adjunct directeur, erg blij met de cheque van € 2000,-.

- De Stadsakkers is een sociaal project. Op bijna 4,5 hectare bij Zuidbroek wordt groente en fruit verbouwd, wat tientallen mensen (onbetaald) werk biedt. Gepensioneerden, mensen met groene vingers en vooral mensen die minder makkelijk aan een baan komen. Zij kunnen er afleiding vinden, werkervaring opdoen of 'arbeidsfit' blijven. Stadsakkers kreeg een cheque van € 750,- overhandigd.

- De derde stichting is Stichting Evert. Evert zet kinderen in beweging. Alle kinderen en waar kan dat beter dan op de Veluwe, het mooiste natuurgebied van Nederland? Beweging betekent: Ontdekken, Beleven, Doen aan de hand van acht Veluwse thema’s. Ontdekken, Beleven en Doen met al je zintuigen, want de Veluwe kun je Zien, Horen, Ruiken, Voelen en Proeven. Ook deze stichting werd verblijd met een cheque van € 750,-. Zoals de dagvoorzitter Maarten van Bergeijk in zijn welkomstoord aangaf, komen deze drie doelen perfect samen tijdens de HighChariTea.

 

Mede door het fantastische weer op deze dag werd het een memorabel en zeer geslaagd evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.

LIONSCLUB KATWIJK-NOORDWIJK DE BRITTENBURG: € 170.000

DE GROTE PUBQUIZ IN MELKWEG AMSTERDAM

28 Maart 2019,  de geweldige De Grote Pubquiz in Melkweg Amsterdam!

Wat een mooie avond met 52 strijdende teams, de fantastische The Night Flighy, een flinke donatie voor Stichting Semmy en natuurlijk een goede samenwerking tussen Lionsclub Amsterdam ’t IJ en Leoclub Amsterdam.

Naast de opbrengst uit deelname kon met de verkoop van lootjes, het lakken van nagels en muntverkoop de donatie worden vergroot tot € 5.000,- .

Iedereen bedankt voor jullie bijdrage en steun!

Lionsclub Bodegraven doneert € 8000 aan Hospice.

Rob Overes, president van Lionsclub Bodegraven, overhandigde op 22-02-2019 een cheque ter waarde van €8000 aan Nelleke Mouthaan, de coördinatrice van het in aanbouw zijnde Hospice in Bodegraven. Het bedrag wordt besteed aan airconditioners voor de gastenkamers. De secretaris van de Lionsclub, Jan Bouwens, en de voorzitter van het bestuur van Hospice Bodegraven-Reeuwijk, Gert Nap, waren aanwezig bij de overhandiging.

Zie verder ►

Lionsclub Nootdorp-Pijnacker in beweging, 2019-01 ►

Lionsclub Nootdorp-Pijnacker overhandigt E-Car aan Weidevogelhof en Veenhage

Woensdag 23 januari 2019 was het in Pieter's Brasserie van de Weidevogelhof een gezellige bedoening. Bewoners, medewerkers, vrijwilligers en andere genodigden zaten gezellig aan de koffie, rondom versierde tafels en een etagère vol met lekkers. De feestelijke reden? Het overhandigen van een E-Car, bestemd voor de bewoners van de zorginstellingen Weidevogelhof en Veenhage in Pijnacker-Nootdorp, door de Lions Club. Dit gebeurde in aanwezigheid van o.a. Wethouder Hanneke van de Gevel en Directeur WZB van Pieter van Foreest Andrea Jaszmann.

Met deze E-Car kunnen de bewoners zich voortaan gemakkelijk(er) verplaatsen en blijven deelnemen aan het dagelijkse sociale leven in Pijnacker-Nootdorp. De E-Car zal ook een verbindende rol spelen binnen de omliggende wijken van Pijnacker-Nootdorp, waarbij ontmoeten centraal staat. 

De eerste rit was voorbehouden voor initiatiefnemer Nicolien Niewenhuis. Zij had al langer de wens voor een soortgelijk voertuig voor de bewoners van de Weidevogelhof. En nu na ruim 2 jaar is deze wens, met dank aan de Lions, in vervulling gegaan. De Lions Club Nootdorp-Pijnacker zet zich namelijk actief in voor mensen die zich in een achterstandssituatie bevinden en dus een duwtje in de rug goed kunnen gebruiken. De geweldige opbrengst (€36.385,00) van de ‘Lions Night’ in november jl. maakte het mogelijk om de E-Car beschikbaar te stellen.

De Stichting Vrienden van de Weidevogelhof is nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om met de E-Car op pad te gaan en passagiers te begeleiden naar en van hun bestemming. Daar is alleen een rijbewijs B voor nodig. Nieuwe chauffeurs worden uiteraard eerst goed geïnstrueerd.  Meer informatie hierover? Neem dan contact op met Jessica el Hadioui-Smit  j.smit@pietervanforeest.nl  

Actie Lionsclub Westerbork voor de Voedselbank weer groot succes!

In december hield Lionsclub Westerbork weer een inzamelingsactie waarmee maar liefst 489.000 Douwe Egberts waardepunten werden opgehaald.

Iedere 500-600 punten levert straks een pak koffie op. Dit betekent minimaal 800 pakken koffie voor Voedselbank Midden Drenthe!

De inzameldozen stonden verspreid bij diverse winkels en supermarkten in Midden Drenthe.

Lionsclub Westerbork bedankt hierbij iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

In december 2019 krijgt deze actie zeker een vervolg.

We hopen ook dan weer op een mooi resultaat, dus: spaar alvast allemaal weer je Douwe Egberts waardepunten!

Lionsclub Almelo

Lionsclub Almelo doneerde maandag 21 januari 2019 een bedrag van € 2500 aan Stichting Leendert Vriel, ten behoeve van terminale thuiszorg Almelo en omgeving.

De stichting ‘Boodschappenmand Almelo’ kan een bedrag van € 500 tegemoet zien.

De wijnactie van de afgelopen maanden leverde de ‘fund spending pot’ zo’n € 3000 op, waardoor beide stichtingen konden worden gesubsidieerd.

Ook Lionsclub Almelo deed weer mee met het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten (en vreemd geld). Mede door ondersteuning vanuit Lionsclub Wierden, maar vooral Lionsclub Tubbergen werden bijna 600.000 punten geteld, beduidend meer dan bij de actie van afgelopen jaar.

Voedselbank Almelo kan nog dit voorjaar 1200 pakken koffie tegemoet zien!

Op 23 juni 2019 hoopt Lionsclub Almelo middels een ‘toertocht voor cabrio’s’ het succes van voorgaande jaren te overtreffen. Hebt u interesse om Twente te verkennen en kunt u in een cabrio aan de start verschijnen dan kunt u via

https://www.lionsalmelo.nl/Uit-je-DAK-in-Twente meer informatie vinden. Doel van deze actie is de sponsoring van Special Heroes (Twente).

Lionsclub Westerbork zamelt weer Douwe Egberts waardepunten en Vreemd & Oud geld in.

Na het grote succes van de afgelopen jaren, zet Lionsclub Westerbork deze actie weer op.

Via inzameldozen in diverse winkels verzamelt de Lionsclub Westerbork naast Douwe Egberts waardepunten voor koffie voor de plaatselijke voedselbank, ook vreemd en oud en geld in voor oogoperaties in derdewereldlanden.

Voor elke 600 punten levert Douwe Egberts een pak koffie aan de voedselbank.

Iedere Nederlander heeft wel vreemd of oud geld in een keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen.

De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

Twee verzoeken: stop het papiergeld in een envelop en svp. niet vouwen of paperclip gebruiken want dat beschadigt waardevolle biljetten.

De besteding van de opbrengst gaat volgens het ‘Robin Hood’ principe: rijken betalen voor armen. Elke € 10 wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30 kost. Rijken betalen € 15 meer dan de kostprijs. Met de Lions bijdrage van € 15 heeft de kliniek dan weer € 30 om een arme blinde gratis te opereren.

Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya kunt u zien op www.vreemdenoudgeld.nl

 

Lionsclub Westerbork schenkt zonnepanelen voor Hertenkamp

Lionsclub Westerbork schenkt zonnepanelen voor de stroomvoorziening van het Hertenkamp in Westerbork

Stichting Hertenkamp  krijgt geen stroom meer van de gemeente en daarom was er behoefte aan een oplossing voor de stroomvoorziening van de werkschuur aldus Peter Kort voorzitter van het Hertenkamp. Lionsclub Westerbork steunt dit goede initiatief omdat veel mensen genieten van dit prachtige dierenpark in het Padenbos. Het zal toch jammer zijn als dit ook nog zal verdwijnen zegt Martijn Middelkoop van de Lionsclub Westerbork. Deze initiatieven die door vele vrijwilligers worden ondersteund moeten worden blijven behouden, en daarom vonden wij dit een goed doel voor de samenleving van Westerbork en omgeving.

Heeft u ook een lokaal goed doel ? laat het ons weten stuur dan een mail na onze Lionsclub  westerbork@lions.nl . Ook kunt u via onze website https://westerbork.lions.nl kijken.

Al sinds jaar en dag bevindt zich in het Padenbos een hertenkamp. Welke Börker heeft er geen eendjes gevoerd? Toch is dit niet altijd zo geweest.

Aan het einde van de jaren vijftig werd door de toenmalige VVV het plan opgevat om een hertenkamp aan te leggen, om Westerbork zo aantrekkelijker te maken voor toeristen. Een hertenkamp was in die tijd nog een echte bezienswaardigheid.

Nadat begin jaren zestig de aanleg een feit was, kwamen vele mensen een kijkje nemen. Het onderhoud en verzorging van de dieren kwamen beurtelings voor rekening van de toenmalige gemeente Westerbork en de VVV Westerbork.

Anno 2016 zorgt de Stichting Hertenkamp voor de verzorging van de dieren en kunnen Börkers er nog steeds de eendjes voeren.

 

Opbrengst ‘Lionsclub Vlissingen Bridgedrive’ gaat naar slachtoffers Sulawesi.

Op zaterdag 10 november was iedereen welkom in het Atrium van de HZ University om deel te nemen aan de Bridgedrive of een donatie te komen doen.

Het inschrijfgeld voor deze drive, de netto buffetinkomsten en de opbrengst van de loterij kwam ten goede aan noodhulp op Sulawesi.

Jaarlijks zamelt de Lionsclub, door het organiseren van verschillende evenementen, geld in voor goede doelen. De Lions in Vlissingen organiseren o.a. de Vlissingse Haringparty, de Lionsclub Vlissingen Filmaward tijdens Film by the Sea, het Lentefeest en de Eendjesrace. Minder bekend is dat ze ook jaarlijks, in samenwerking met de HZ University of Applied Science, een bridgedrive organiseren. Dit jaar was dat, voor de 38e keer.

Lionsclub Westerbork brengt € 4000,- bijeen voor 'Het Vergeten Kind'

Het Vergeten Kind is een stichting die zich inzet om kinderen die tijdelijk geen thuis hebben onderdak te bieden. ‘Vergeten kinderen’ zijn kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Ze verblijven op plaatsen waar vaak minimale speelmogelijkheden zijn en weinig aandacht voor traumaverwerking. Stichting Het Vergeten Kind trekt zich het lot van deze kinderen aan. Het Vergeten Kind komt voort uit de Guusje Nederhorst Foundation.

Donderdag 18 oktober 2018 wordt een cheque van  € 4000, de opbrengst van de afgelopen wijnactie, uitgereikt aan stichting Het Vergeten Kind.

Ook komende periode houdt Lionsclub Westerbork weer een wijnactie, u kunt dan heerlijke wijnen kopen voor het goede doel. Kortom u drinkt een kwaliteitswijn en steunt daarmee goede doelen.

Leden van LC de Zuidelijke Baronie namen deel aan de Ventoux3 ten bate van hersentumoronderzoek.

Op 7 september 2018 fietsten en liepen leden van Lions Club de Zuidelijke Baronie en hun aanhang onder de teamnaam Bike4Brains mee met Ventoux3 voor sponsoring van onderzoek naar hersentumoren.

De reden om deel te nemen aan de Ventoux3 was dat zes jaar geleden één van onze leden werd geconfronteerd met een hersentumor.

Er was tot dat moment slechts € 2.000.000 per jaar beschikbaar voor onderzoek. Te weinig  om prachtige onderzoeken die op de plank liggen uit te voeren.

In de afgelopen zes edities hebben de leden van de Zuidelijke Baronie meer dan € 40.000 bij elkaar gefietst en gelopen voor dit doel.  Het hoogtepunt was de deelname van dit jaar, waarbij ruim € 10.000 werd opgehaald.

Ventoux3 is kleinschalig. Dit jaar waren er 184 enthousiaste deelnemers die in totaal
€ 258.449 bijeenbrachten (stand per 18 september 2018).

Deelnemers beklimmen 1, 2, 3 of misschien zelfs wel 4 keer de Mont Ventoux. Twee leden van ons team hebben de eerste klim hardlopend en de tweede klim fietsend gedaan.

De andere leden hebben de Ventoux een, twee of drie maal fietsend bedwongen.

Zin in een uitdaging? De volgende editie van Ventoux3 is op vrijdag 6 september 2019.

Je kunt je bij onze secretaris aanmelden, zodat we je van verdere informatie kunnen voorzien.

Lionsclub Leiderdorp Rhijnlandt viert 750e vergadering.

De club is in 2004 gecharterd, heeft 16 leden en is ontstaan uit Club 51 Leiden 2.  

De vergadering bestond uit een mooie mix van rituelen uit heden en verleden. Het archief was  voor de gelegenheid gelicht en alle nostalgia  waren uitgestald ter herinnering aan de rijke geschiedenis van de club die inmiddels in jaren 39 jaar bestaat.

De president hield een feestelijke, humorvolle speech en er werd er aan de hand van een presentatie met foto's en filmpjes teruggeblikt op vele jaren dienstverlening aan de gemeenschap, feesten, uitjes en vergaderingen.  Er werd een Lions-schild onthuld wat uiteindelijk aan de muur van de vergaderlocatie verankerd zal worden. Hoewel de gemiddelde leeftijd van de clubleden aan het oplopen is, is er aan levendigheid geen gebrek en ligt er nog een bruisende toekomst voor deze vriendengroep in het verschiet.  De leden zullen daar samen met hun partners op het eiland Pampus verdere plannen over maken.

Jaarlijkse Concert Lionsclub Voorburg wederom succes

Afgelopen vrijdag 1 juni vond het 31e jaarconcert plaats van Lionsclub Voorburg. In een uitverkochte Oude Kerk in Voorburg genoten de aanwezigen van de virtuoze en humoristische close harmony formatie Frommermann. Traditiegetrouw werd de opbrengst van deze muzikale avond gedoneerd aan een goed doel; ditmaal de stichting Care4BrittleBones.

Het Lions Voorburg Jaarconcert is inmiddels een ware traditie en jaarlijks kijken vele, trouwe bezoekers uit naar dit concert. Lionsclub Voorburg heeft ervoor gekozen om ieder jaar musici van topniveau te contracteren. “Daarmee is een uitverkochte Oude Kerk ieder jaar gegarandeerd”, aldus Robert Hofenk, voorzitter van de Lionsconcertcommissie. Bekende namen als Jaap van Zweden, Thijs van Leer, Wibi Soerjadi, Ronald Brautigam, Louis van Dijk, Miranda van Kralingen, Laura Fygi, Manuel González en diverse anderen traden in voorgaande jaren al op. Dit jaar was het de beurt aan het ‘Comedian Harmonist’ ensemble Frommermann. De ‘pakkenmannen’ zijn uniek in hun soort en zingen bekende, maar tijdloze muziek met een elegante mix van humor en melancholie, charmante klasse en ontwapenende eenvoud op vocaal en muzikaal topniveau. Enthousiast publiek, daverend applaus, en staande ovaties waren de gewaardeerde, muzikale opbrengst voor het geraffineerde stemmenspel van de zeven mannen.

Maar de financiële opbrengst van deze voortreffelijke avond ging natuurlijk naar het goede doel: De Stichting Care4BrittleBones. In de pauze kon Rolf Rijkmans, president van Lionsclub Voorburg een cheque overhandigen van € 9.500 aan Dr. Dagmar Mekking, mede-oprichter en directeur van de stichting. Care4BrittleBones komt op voor mensen met de broze botten ziekte Osteogenesis Imperfecta (OI). Iedereen die zich inzet voor de stichting doet dit geheel belangeloos. Dagmar Mekking, zelf moeder van Sophie met de ziekte OI: “Met een lichaam zo breekbaar als glas zijn deze mensen uiterst kwetsbaar. Bij wijze van spreken kan een goede niesbui of een schrikreactie al zorgen voor een botbreuk. Niet alleen de ‘medische’ implicaties zijn groot, maar zeker ook de sociale en psychische consequenties. Je ziet dan ook vele patiënten in een sociaal isolement, vooral bij kinderen (wie wil er nu spelen met een kind dat niets kan of mag!)”. Op allerlei manieren is geprobeerd de ziekte te genezen. Medicamenten en vitaminen werden gebruikt, maar zonder succes. Ook nu is er nog geen behandeling die de broze botten ziekte OI kan genezen. “Maar telkens gaan de mensen met deze ziekte er weer tegenaan. Na iedere breuk knokken ze zich met een unbreakable spirit weer uit de ellende naar mogelijk herstel”, aldus Mekking in haar dankwoord.

Er is veel geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek om deze ziekte beter te begrijpen en om medicijnen hiertegen te kunnen ontwikkelen. De bijdrage van Lionsclub Voorburg, de ruim 400 aanwezigen bij het concert en de vele adverteerders en sponsoren zal dan ook voor 100% worden besteed aan essentiële onderzoeken.

 

 Geslaagd Run Ride Row evenement.

Deelnemers sporten ruim € 11.000 bijeen voor TICOhuis

Zondag 22 april 2018 vond op en rond het sportcomplex van ATV Scorpio in Oosterhout (N-Br) de eerste aflevering van Run Ride Row plaats, georganiseerd door LC Oosterhout Alm & Donge, Branchclub Ter Aalst e.o. en de Stichting RRR. Dit evenement bestaat uit sportieve prestaties van hardlopen, mountainbiken en roeien. De organisatie was in handen van de Stichting Run Ride Row. De deelnemers lieten hun deelname sponsoren door vrienden, familie of bedrijven. Zo konden zij een fantastisch bedrag bijeenbrengen voor NSGK die het bedrag schenkt aan het TICOhuis in Oosterhout.

 

Bart Schellekens, voorzitter van de Stichting Run Ride Row, kijkt tevreden terug. "Het was de eerste keer dat we dit organiseerden", legt hij uit. "Dat betekent dat we alles moesten uitzoeken en regelen. De partijen met wie we dit zouden gaan organiseren, de routes, de vergunningen, EHBO, verkeersregelaars, vrijwilligers etc etc.". Schellekens is zeer tevreden met de samenwerking die alle partijen boden. "Zo waren we zeer welkom op het sportcomplex van Scorpio, vanwaaruit we het evenement organiseerden. Daarnaast waren we heel blij met de inbreng van MTB Oosterhout voor het onderdeel mountainbiken en Watertscouting Het Zuiderkruis voor het leveren van de roeiboten en het begeleiden van het roeien op het Wilhelminakanaal. Niet te vergeten is natuurlijk de inbreng van alle vrijwilligers, waarbij ik met name de bewoners van het TICOhuis zélf wil danken. Want zij waren er om broodjes te smeren, lunch uit te delen, assistentie bij de inschrijftafel en met hun begeleiders vormden ze ook een controlepost". Ruim 50 deelnemers leverden de sportieve prestatie van 10 km hardlopen, 30 km moutainbiken en 2 km roeien. Onder een prachtig voorjaarszonnetje en aangemoedigd door vrienden, familie en bewoners van het TICOhuis, die zelf ook een team van ouders en personeel leverden.

Volgend jaar de tweede editie? "We gaan evalueren", zegt Bart Schellekens. "De inzet van alle partijen en vrijwilligers was uitstekend, het aantal deelnemers was prima voor een eerste keer. De opbrengst was fantastisch, € 11.726 !! Daar heeft iedereen hard aan getrokken. En daar doen we het uiteindelijk voor. Ik ben er van overtuigd dat de opbrengst goed besteed gaat worden aan de voorzieningen in en rond het TICOhuis".

 


Lionscub Haarlemmermeer Host: DE-punten omgezet in 2712 pakken koffie voor de Voedselbank 

De Douwe Egberts puntenactie van deze winter is voor de Lionsclub Haarlemmermeer een absoluut record geworden. Veel mensen hebben massaal hun al dan niet verborgen of vergeten DE punten gedoneerd aan deze Lionsclub. Dat leverde een totaal van 1.323.854 punten op, dat door het bedrijf Douwe Egberts in pakken koffie werd omgezet. Douwe Egberts verraste ons om er geen halfponds pak maar pakken van 425 gram voor te leveren. Châpeau!! Daardoor kon de Voedselbank Haarlemmermeer vier pallets met maar liefst 2712 pakken koffie ophalen in Amsterdam.  
De zesde editie van deze puntenactie heeft alle voorgaande records weer  gebroken. Dit record is mede tot stand gekomen door de prachtige samenwerking van tal van inzamelpunten en met name door de Stichting “Maatvast”, die hun 28 Dorpshuizen openstelde voor inzameling. Maar ook de andere Dorpshuizen en de Voedselbank zelf deden weer enthousiast mee. De Lionsleden weten met dit resultaat waarvoor je druk bezig bent met knippen en tellen. Voor ons staat vast, dat als Douwe Egberts zijn actie weer voortzet, de Lions ook weer meedoen, want er zijn nog steeds punten in omloop die ergens verstopt zitten. Of er nog nieuwe records te breken zijn is de grote vraag. Maar dat zal afhangen of we die verstopte en vergeten punten ook kunnen traceren en dat de bezitters ze ter beschikking willen stellen voor dit goede doel. De mensen die een pakket van de Voedselbank Haarlemmermeer krijgen kunnen zo doende ook een groot pak Douwe Egberts koffie in hun doos vinden en wie wil dat nou niet!!!

Lionsclub Etten-Leur de Vryeheydt Etten maakt uitstapje mogelijk voor SOVAK cliënten

Vrijdag 9 maart is een prachtige dag, in vele opzichten. Het is mooi weer. Het is NL-Doet dag  en op het programma van SOVAK Etten-Leur staat een ‘uitje’ op het programma voor de verstandelijk en lichamelijk gehandicapte cliënten. We gaan met de bus naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Dat is bijzonder, want de eigen SOVAK begeleiders kunnen dat slechts aanbieden met behulp van extra  vrijwilligers en wat financiële ondersteuning. Een kolfje naar de hand dus voor Lionsclub Etten-Leur ‘De Vryeheydt Etten’. Hun inzet wordt dan ook bijzonder gewaardeerd. Wat onze ervaring bijzonder maakt is het contact met de cliënten. De een wil graag een hand en de ander niet. De een wil praten en de ander niet. Ze hebben allemaal zo hun eigenaardigheden, of beter hun eigen aardigheden! Het geeft een warm gevoel deze mensen met een beperking  te zien genieten van een dagje uit.

De rondgang langs de dieren weet bij allen een glimlach op het gezicht te toveren. En de lunch met broodjes en worstenbroodjes is mogelijk het hoogtepunt van deze dag.

Lion Huib van Lent merkt op de Lions wederom heel veel waardering hebben gekregen voor de SOVAK begeleiders, zowel de professionele krachten als de leerlingen. Zij zijn heel attent naar iedere cliënt, voelen precies aan wanneer een stukje ondersteuning nodig is, pakken de individuele signalen goed op. Een grapje doet soms wonderen. Kortom een geslaagd uitstapje waar ook wij Lionsleden van hebben genoten.

SOVAK zoekt nog vrijwilligers. Mensen die een rolstoelwandeling willen maken, of met een duofiets een ommetje willen maken. Iets voor u? Neem dan contact op via de mail: structuurgroep.el@sovak.nl

Lionsclub Lisse De Oude Duinen: Kom naar de bollen!

Het was een vreemde gewaarwording voor de Lions van LC Lisse, De Oude Duinen toen een vijftal blinde mannen, met de hand op de schouder van hun voorganger, de vergaderruimte binnentrad. Het waren vertegenwoordigers van de “Oogvereniging, regio Leiden en omstreken” die uitleg kwamen geven over hun vereniging en toe te lichten wat de Lions voor hen zou kunnen doen. De leden van de oogvereniging zijn blind of slechtziend en zetten zich in het hele Holland-Rijnlandgebied in voor onderling ledencontact (het zgn. ‘lotgenotencontact’), lokale belangenbehartiging en voorlichting (https://www.oogvereniging.nl/ledengroep/leiden/ ).

Wat ging er aan vooraf? De leden  van deze Lionsclub gaan medio april een ‘reuze mozaïek’ ‘steken’ . In het mozaïek wordt één van de bekendste werken van de vermaarde Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher gebruikt: Lucht en Water 1. Een voor Escher typerend en wereldberoemd werk dat wordt uitgebeeld in witte, diepblauwe en middenblauwe hyacinten. Zij  hopen met  deze activiteit door ‘sponsoring’ veel geld binnen te halen dat kan worden besteed aan tandems, al dan niet met een elektrische hulpmotor, voor de Oogvereniging. Daarmee kan deze groep slechtzienden of blinden er samen met een ‘buddy’ op uit om te genieten van de buitenlucht en aan sport of gewoon aan lichaamsbeweging te doen. Een dergelijke tamdem kost tussen de € 2.500 en € 3.500. Er is dus veel geld nodig.

De Lions hopen het ‘kunstwerk’ gereed te hebben op 12 april, één dag voor de feestelijke onthulling  op 13 april 2018 om 11:00 uur aan ’t Vierkant , Heereweg te Lisse. De leden van de ‘Oogvereniging’ zullen er ook aanwezig zijn om uitleg te geven over hun vereniging en hun samenwerking met de LC Lisse, De Oude Duinen.

 

Lionsclub Lisse De Oude Duinen knot wilgen in 'De Hanepoel'.

De Hanepoel is een natuurlijk water dat al honderden jaren bestaat en onderdeel is van de Kagerplassen. In het midden van de vorige eeuw was het een plas water met een kale dijk. In 1977 kocht Koos Kolijn een stukje dijk en ging er aan de slag. Hij plaatste golfslagbrekers van wilgentakken waardoor er een oever ontstond met riet, lisdodden en gele lissen. In het water achter de golfbrekers verschenen waterlelies en gele plomp. Op de dijk plantte hij verschillende soorten wilgen die op gezette tijden moeten worden geknot.

Koos kan dat niet alleen en vandaar dat hij de hulp inriep van Lionsclub Lisse De Oude Duinen. Al een aantal jaren trekken de leden van deze gemengde Lionsclub eropuit met zagen en snoeischaren, waaronder de beruchte ‘moordenaar’, om de wilgen van hun takken te ontdoen. Dankbaar, maar zwaar werk en in het vroege voorjaar bijt de winter en geselen sneeuw, hagel  en regen de polders. Het deert de Lions niet. De onderlinge kameraadschap, de gemaakte afspraken en de catering door clubsecretaris Maarten van der Putten en zijn Marianne houdt de leden aan de gang. Niets beter dan dit zware werk om de clubband te versterken. En als er iemand uitglijdt op de modder van de dijk, een natte voet haalt op de grens van water en land dan schieten handen toe om het slachtoffer te helpen en met een klop op de schouder wordt het werk voortgezet. Als het werk gedaan is verlaten de Lions de polder, met het materiaal op de schouder, bemodderd en deels natgeregend, op weg naar de camper van Maarten, waar Marianne soep deelt, roggebrood met spek en waar Maarten de kruik Jägermeister rond laat gaan. Koos bedankt de leden van de club, mannen en vrouwen. Geen dank Koos, volgend jaar staan we er weer, omdat we Lions zijn!

 

 

Lionsclub Heusden, € 1.250,00 voor woonkring Chapeau.

Toneelvereniging Ernst & Luim uit Haarsteeg brengt al 88 jaren amateurtoneel op een hoog niveau. Dit jaar werd op 15 november 2017 De Driestuiversopera van Bertolt Brecht met muziek van Kurt Weill opgevoerd. Op één van de acht uitvoeringsdagen organiseerde Lionsclub Heusden een Vip-avond. Die was bedoeld om geld in te zamelen voor woonkring Chapeau, een woonvoorziening voor mensen met psychische problemen. Het bracht € 1.250,-- op.

De Driestuiversopera is ondanks zijn titel geen opera in engere zin, maar een toneelstuk met 22 afzonderlijke zangnummers, die door toneelspelers gezongen kunnen worden. Het stuk speelt zich af in de penoze van de Londense wijk Soho, waar Macheath, alias Mackie Messer ofwel Mack the Knife, omgang heeft met Polly, de dochter van bedelaarskoning Peachum, en tegen diens zin met haar trouwt. Peachum probeert Macheath aan de galg te brengen. Macheath belandt in de gevangenis maar ontsnapt dankzij zijn relatie met Lucy, dochter van de politiechef. Peachum wordt woest en dreigt met een massale opkomst van bedelaars tijdens de kroning van de koningin. Brown wordt hier zo bang van dat hij Macheath alsnog laat oppakken.

Het was geweldig te zien met hoeveel enthousiasme het gezelschap het stuk vertolkte. Bovendien was de setting bepaald niet traditioneel met een zaal en een toneel. Het stuk werd tussen het uitzinnige publiek gespeeld.

De uitvoering vond dit jaar voor het laatst in café De Harmonie in Haarsteeg plaats. Omdat die helaas gaat sluiten, wordt voor komend jaar een andere locatie in Haarsteeg gezocht. Maar ongetwijfeld zal het in 2018 opnieuw veel spelplezier en gezelligheid geven. En een goed doel ondersteunen.

 

Weerter Wijnbeurs 2017, opbrengst € 9.000 voor Wensambulance Limburg

Huub Gubbels, voorzitter van Wensambulance Limburg, mocht een cheque van € 9.000,- in ontvangst nemen van Lionsclub Weert Graafschap Horne. Dat was de opbrengst van de in oktober succesvol verlopen Weerter Wijnbeurs. Dit goede doelen-event heeft inmiddels bijna € 85.000,- aan goede doelen geschonken.

“Hoewel wij financieel gezond zijn, komt deze gift zeer gelegen. De wensambulance is bezig met de aanschaf van een nieuw voertuig en daar is veel geld voor nodig. De opbrengst van de Weerter Wijnbeurs zorgt ervoor dat wij de wensen van mensen in hun laatste levensfase kunnen blijven realiseren”, aldus voorzitter Gubbels.

De Weerter Wijnbeurs werd voorheen georganiseerd door de Junior Kamer Weert. Lionsclub Weert Graafschap Horne heeft dit jaar het stokje overgenomen. In de sfeervolle ambiance van het Munttheater konden de bezoekers proeven van een selectie wijnen van zes regionale wijnleveranciers en diverse kaassoorten. In totaal werden bijna 2000 flessen verkocht. Door de diverse sponsorbijdragen, een drukbezochte theaterlunch op het podium van het Munttheater en doordat de wijnleveranciers de winkelmarge van de verkochte flessen hebben gedoneerd, komt het eindbedrag uit op € 9.000,-.

De Weerter Wijnbeurs is niet alleen een gezellig samenzijn waar bezoekers kunnen proeven aan lekkere wijnen en hapjes, het is tevens een uitgelezen manier om goede doelen te ondersteunen in de directe omgeving en een bijdrage te leveren aan de samenleving. De Weerter Wijnbeurs vindt altijd plaats op de 2e zondag van oktober.