Clubactiviteiten

Wil je een clubactiviteit doorgeven voor deze webpagina? Stuur dan een e-mail met Wordtekst en foto naar: webmaster@lions.nl. 

Een clubactiviteit melden voor LION Magazine doe je aan de redacteur van je eigen district: redacteur110??@lions.nl (vul bij ?? de twee letters van je district in, dus AN, AZ, BN, BZ, CO of CW).

Bekijk ook de database van clubactiviteiten sinds 2019 ►


De Lions Sarita Debi Tewari en Mark Wijngaarde van Lionsclub Amsterdam 1 Host op bezoek bij CaribbeanFM

Woensdag 27 oktober jl. waren Sarita en Mark uitgenodigd door  Iwan Leeuwin,  programmamaker van het radioprogramma op CaribbeanFM, om vooral  de uit Suriname afkomstige luisteraars een blik te gunnen in de Lions Internationale  Goede Doelen Organisatie en waar kon dat interview beter plaats vinden dan bij Radio d’Leon. Tijdens het vraaggesprek werd vooral de nadruk gelegd op onze NGO organisatie,  die het doel nastreeft om zich waar  ter wereld  ook in te zetten om de samenleving, waar nodig, te helpen en te verbeteren. Het motto van de inmiddels 104 jaar oude internationale organisatie luidt dan ook “we Serve”, welk onlangs in ons polderlandje kort en krachtig werd omgedoopt naar het motto “Lions Helpen !” En hoe helpen de Lions ? Behalve dat er initiatieven worden genomen, worden de Lions en de Leo’s  gestimuleerd om zich in te zetten voor zowel lokale doelgroepen, maar ook grensoverschrijdend zijn de Lions actief met onze  5 internationale kernthema’s, zoals: Bestrijding van diabetes, duurzame leefomgeving, honger/armoede, blindheid en kinderkanker. Met deze achtergrond en informatie kwam  vanzelfsprekend het thema Suriname ter sprake, wat kunnen de Lions  en Leo’s hier in samenwerking met de Lions en Leo’s in Suriname gezamenlijk ondernemen om de steeds groeiende noden in Suriname een halt te bieden. Gebundelde samenwerking en synergie , gebruik maken van de latente  bilaterale kennis en netwerken, bijvoorbeeld door het oprichten van een Diaspora Specialty  Lions Club Suriname hier in Nederland,. Zoveel vragen, antwoorden, maar ook mogelijkheden, maar wie neemt de handschoen op. 


Bossche Haringparty levert € 26.080 op voor De Kennisclub 

Lionsclub ’s-Hertogenbosch Bastion organiseerde 24 juni jl. haar jaarlijkse haringparty volledig online. Live vanuit het Noordbrabants Museum gingen er 15 kavels onder de hamer. Van een maatpak van Joris Lammers tot een rondje in een stuntvliegtuig. Burgemeester Mikkers overhandigde de cheque van € 26.080,- aan Cindy Montérie van Signum Onderwijs, projectleider van De Kennisclub. 

Het bedrag is de optelsom van sponsoring en biedingen en is volledig bestemd voor De Kennisclub, een initiatief van Signum Onderwijs. Scholieren van het Sint-Janslyceum spijkeren kwetsbare kinderen bij van Bossche basisscholen. De scholieren worden daarbij gecoacht door pabostudenten van Fontys Hogeschool. 

Leren van en met elkaar
Het geld gaat naar de scholieren van het Sint-Janslyceum, voor wie De Kennisclub een serieuze bijbaan is. Cindy Montérie: “De scholieren gaan aan de slag met kwetsbare kinderen uit groep 6, 7 en 8 om achterstanden weg te werken. Ze helpen bijvoorbeeld met huiswerk, planningen of met de bibliotheek. Zo zorgen ze ervoor dat ook deze kinderen een succesvolle start kunnen maken op het voortgezet onderwijs.” Hiernaast worden de scholieren enthousiast gemaakt voor een carrière in het onderwijs en doen de pabostudenten ervaring op als coach. Cindy: “Op deze manier is het cirkeltje rond en leren
we binnen De Kennisclub van en met elkaar.” 

Toch even proeven
De Bossche Haringparty is het jaarlijkse netwerkevent van Lionsclub ’s-Hertogenbosch Bastion. Ondanks corona waren er ook dit jaar volop sponsoren bereid een bijdrage te leveren voor het goede doel. Alle reden voor de Lions om hen eerder deze week te verrassen met een minivaatje haring met witte wijn. Zo konden zij toch even proeven van de unieke sfeer. 
 


Lions knappen Oranjespeeltuin op

De leden van Lionsclub IJsselmonde staken op zaterdag 29 mei 2021 tijdens 'NL Doet' de handen uit de mouwen in de Oranjespeeltuin in Barendrecht. Er waren flink wat reparatie- en constructiewerkzaamheden, aan speeltoestellen en gebouwen. Ook de groenvoorziening kreeg vakkundige aandacht. Paul Casteleijn, zelf ook lid van de Lionsclub, zorgde voor professioneel gereedschap en coördineerde de werkzaamheden. 
Normaal vindt het grote onderhoud en het zomerklaar maken van de speeltuin al in maart plaats, maar de toen geldende beperkingen maakten dat niet mogelijk. De klussenlijst was er in de tussentijd niet kleiner op geworden. Voor de leden van Liionsclub IJsselmonde was het, na maanden van virtuele bijeenkomsten, de eerste gezamenlijke activiteit sinds langere tijd. Inspanning en ontspanning gingen daarom meer dan ooit hand in hand. Samen met andere vrijwilligers is er tijdens de zonovergoten zaterdag heel veel werk verzet. De Oranjetuin ligt er weer schoon, speelklaar en veilig bij.


 


Alle eendjes zwemmen in het water!

Mixed Lions Club Utrecht Novum heeft op zondag 30 mei maar liefst 3.000 genummerde badeendjes in zwembad Fletiomare te water gelaten. Zonder publiek dit jaar helaas vanwege Covid 19, maar de race was wél zondag online te volgen vanaf 14.00 uur via YouTube. De opbrengst is geheel ten goede gekomen aan het Prinses Maxima Centrum voor de ouder-kind kamers. Hieronder kun je de race nog eens terugkijken. 

 


Kom naar de Reuzenbollen!

Bij Lion in hart en nieren, Jan van Vliet, hoef je niet bang te zijn de regie kwijt te raken, want die heb je niet. “Koffie met wat lekkers?"  “En we zitten in de tuin!” “Die stoel, ja, daar ligt een kussen!” En er staan klompen bij de deur, want Jan is van het land.

J