Clubactiviteiten

Wil je een clubactiviteit doorgeven voor deze webpagina? Stuur dan een e-mail met Wordtekst en foto naar: webmaster@lions.nl. 

Een clubactiviteit melden voor LION Magazine doe je aan de redacteur van je eigen district: redacteur110??@lions.nl (vul bij ?? de twee letters van je district in, dus AN, AZ, BN, BZ, CO of CW).

Bekijk ook de database van clubactiviteiten in 2019 en 2020 ►

 


Lionsclub Hattem knapt Hezenbergersluis op

Lions Club Hattem heeft de jaarlijkse opknapbeurt aan de Hezenbergersluis dit jaar uitgebreid uitgevoerd. De afgelopen jaren was het opknappen en onderhouden met name gericht op de paden en het afval rond de sluis. Vorig jaar bleek dat deze werkzaamheden al worden uitgevoerd door een gecontracteerde partij. Na afstemming met de eigenaar, Stichting het Apeldoorns Kanaal, is dit jaar meer geschilderd en onderhoud gepleegd aan de sluis zelf.

De Lions zijn een strategische samenwerking met de Stichting Apeldoorns Kanaal aangegaan om langdurig op elkaar te kunnen steunen. Eenzelfde commitment is er tussen de Lions Club Hattem en het Rode Kruis, maar dan meer op financieel gebied. 

De Hezenbergersluis is onderdeel van het Apeldoorns Kanaal. De laatste jaren maken de Provincie en de diverse Gemeenten aan het kanaal zich sterk om het kanaal bevaarbaar te maken en om meer recreatieve mogelijkheden mogelijk te maken. De Lions Club Hattem is alleen al vanuit haar wereldwijde slogan 'We Serve' dé aangewezen partij om hier concreet invulling aan te geven.
 

 

 


Stiltekamer in hospice aangekleed 

Lionsclub Assen heeft zaterdag 12 november 2022 hospice Het Alteveer in Assen verblijd met €1000,- als bijdrage voor de inrichting van de stiltekamer en met een stapel boeken.

President Akkelys Lukkes en Piet Leever van de Goede Doelen Commissie hebben de boeken overgedragen aan Henk Ploegmakers, bestuurslid van Stichting Hospice Noord en Midden-Drenthe.

Van links naar rechts op de foto: Akkelys, Henk en Piet.


Mooi clubblad Lions Utrecht Host 

Lionsclub Utrecht Host heeft weer een mooi clubblad uitgegeven.

 


Eendjes zwommen voor hun leven!

Het werd een massale zwemtocht op 4 juni 2022 tijdens de Leurse Havenfeesten. Duizenden eendjes werden op een spectaculaire manier door burgemeester Miranda de Vries te water gelaten en legden zo snel mogelijk het uitgezette parcours af naar de finish. Rubber eendjes weliswaar, dus ze moesten een handje geholpen worden door de stroming, de wind of de hulp van de brandweer. ‘Een traditie van 20 jaar geleden herleeft’, zegt een enthousiaste Hein Roels, destijds initiatiefnemer van de eendenrace in 2001 bij de Junior Kamer Etten-Leur en nu lid van de Lionsclub de Vryeheydt Etten. Het concept is hetzelfde gebleven, zegt Hein: ‘Met een lootje van € 2.50 maakte je kans op een van de 30 prijzen wanneer jouw eendje wint, en dat alles voor het goede doel’. Martijn Berden, lid van de Lionsclub Etten-Leur, die het initiatief nam voor deze actie voegt toe: ‘We hebben het concept alleen in een nieuw jasje gestoken, zo konden de lootjes heel makkelijk door het scannen van een QR-code worden besteld en wist je gelijk het nummer van jouw eendje’. De prijzen waren zoals vanouds beschikbaar gesteld door de bedrijven in Etten-Leur en omgeving. Nieuw was de samenwerking tussen de 2 Lionsclubs die Etten-Leur telt. Samen zetten zij de schouders onder dit project.

De opbrengst ging naar vier organisaties die gericht zijn op jeugd en jongeren: stichting Jeugdland (€ 12.500), ‘Join US’ (€ 5000), ‘Stichting ELkander (€ 2500) en stichting Leergeld (ook € 2500). ‘Ons doel is om van deze badeendrace een jaarlijks terugkerend evenement van te maken’, zeggen Hein Roels en Martijn Berden eensgezind. 

 


Lions Kale Takkenloop - zondag 13 maart 2022

Na één jaar afwezigheid vanwege corona wordt in 2022 de traditie voortgezet: een stevige wandeling door de bossen van de Wieringermeer: de Lions Kale Takkenloop.

In januari was het organiseren van dit evenement nog niet mogelijk. De Lions zijn nu uitgeweken naar zondag 13 maart.  Toch nog een winterwandeling, al zijn dan de eerste tekenen van de lente al merkbaar. Net voor de start van het broedseizoen, zijn wij te gast in het Robbenoordbos en het Dijkgatbos. De Lions hebben twee routes uitgezet: een route van 9 kilometer en eentje van 17 kilometer voor de doorgewinterde wandelaars. 

Alle informatie is te vinden op de vernieuwde website www.kaletakkenloop.nl. Via deze website kan iedereen inschrijven. Omdat de Lions samen met de wandelaars willen zorgen voor een veilig en gezond wandelevenement, is de organisatie van de wandelingen zo ingericht dat er gestart kan worden in een tijdslot. Bij het bestellen van de kaarten kan men aangeven in welke periode gestart wordt. 

Alles is wat soberder dan in voorgaande jaren, de nadruk is nu echt op het wandelen gericht en er zijn geen andere activiteiten. Ook is het aantal deelnemers begrensd.
Bewegen is goed voor lichaam en geest. Samen met anderen wandelen door onze bossen, maakt van de Lions Kale Takkenloop een unieke belevenis!

De opbrengst van alle activiteiten en evenementen van de Lions Wieringermeer komt ten goede aan lokale goede doelen, ook de opbrengst van de Lions Kale Takkenloop op zondag 13 maart. 
 


Lionsclub Assen schenkt boeken aan twee grootste basisscholen in Assen

Lionsclub Assen heeft ruim 100 jeugdboeken geschonken aan CKC basisschool ‘Het Krijt’ en aan Plateau basisschool ‘Het Sterrenschip’ in Assen. Bindert Posthuma, president van de Asser Lions Club, kwam de dozen woensdag bezorgen. De boeken komen van uitgeverij Lemniscaat. Ze zijn ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën, zodat er voor elke leerling een geschikt boek is om te lezen of om uit voorgelezen te worden.  
 
De Lions Club doneerde een jaar eerder ook al boeken aan Asser basisscholen. “We doen dit vanuit ons motto ‘We serve’. Elk jaar geven we aan dit motto een richting en dit jaar is dat ‘We serve the future’. Daar past deze donatie heel goed bij, want de jeugd heeft de toekomst. We geven de boeken als steuntje in de rug in deze moeilijke Covid-tijd, om kinderen mooie momenten te bieden en blij te maken”, aldus Posthuma. Op deze manier ondersteunt Lions Club Assen ook de goede doelen van Stichting Geef om Elkaar Nederland.  
 
Twee basisscholenleerlingen mochten de eerste exemplaren in ontvangst nemen.  Bij de overhandiging sprak Bindert Posthuma de hoop uit dat de boeken niet te veel in de kast komen te staan, maar vooral worden gelezen, want daarvoor zijn ze bedoeld. Leescoördinator Jorien Linstra twijfelt er niet aan dat met deze donatie de leesvaardigheid én het plezier in lezen bij basisschoolkinderen in Assen kan worden vergroot.    
 

Foto: Bindert Posthuma, president van Lionsclub Assen, biedt basisschoolkinderen van Het Krijt een exemplaar van de nieuwe boeken aan.
  


Kerststollen voor De Zonnebloem

De Lions van Nijmegen Keizer Karelstad verzorgen al jaren een gratis Kerstdiner voor zo’n 100 leden van de Zonnebloem in Nijmegen en omstreken. Vanwege de coronapandemie heeft dat Kerstdiner al 2 jaar geen doorgang kunnen vinden. Daarom hebben ze in december 2020 besloten voor deze doelgroep zelf Kerststollen te bakken en deze – gepaard met een gesponsorde fles overheerlijke glühwein - bij de leden van de Zonnebloem thuis te bezorgen. Vanwege het succes van die actie, hebben ze dat met Kerst 2021 herhaald: in samenwerking met de Nijmeegse middelbare school Het Rijks werden weer heerlijke Kerststollen gebakken en een weekje later door de Lions, begeleid door vrijwilligers van De Zonnebloem, bezorgd bij mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De pakketjes met kerststol en glühwein – en zeker ook de persoonlijke aandacht - werden zeer gewaardeerd!


Bossche Haringparty levert € 26.080 op voor De Kennisclub 

Lionsclub ’s-Hertogenbosch Bastion organiseerde 24 juni jl. haar jaarlijkse haringparty volledig online. Live vanuit het Noordbrabants Museum gingen er 15 kavels onder de hamer. Van een maatpak van Joris Lammers tot een rondje in een stuntvliegtuig. Burgemeester Mikkers overhandigde de cheque van € 26.080,- aan Cindy Montérie van Signum Onderwijs, projectleider van De Kennisclub. 

Het bedrag is de optelsom van sponsoring en biedingen en is volledig bestemd voor De Kennisclub, een initiatief van Signum Onderwijs. Scholieren van het Sint-Janslyceum spijkeren kwetsbare kinderen bij van Bossche basisscholen. De scholieren worden daarbij gecoacht door pabostudenten van Fontys Hogeschool. 

Leren van en met elkaar
Het geld gaat naar de scholieren van het Sint-Janslyceum, voor wie De Kennisclub een serieuze bijbaan is. Cindy Montérie: “De scholieren gaan aan de slag met kwetsbare kinderen uit groep 6, 7 en 8 om achterstanden weg te werken. Ze helpen bijvoorbeeld met huiswerk, planningen of met de bibliotheek. Zo zorgen ze ervoor dat ook deze kinderen een succesvolle start kunnen maken op het voortgezet onderwijs.” Hiernaast worden de scholieren enthousiast gemaakt voor een carrière in het onderwijs en doen de pabostudenten ervaring op als coach. Cindy: “Op deze manier is het cirkeltje rond en leren
we binnen De Kennisclub van en met elkaar.” 

Toch even proeven
De Bossche Haringparty is het jaarlijkse netwerkevent van Lionsclub ’s-Hertogenbosch Bastion. Ondanks corona waren er ook dit jaar volop sponsoren bereid een bijdrage te leveren voor het goede doel. Alle reden voor de Lions om hen eerder deze week te verrassen met een minivaatje haring met witte wijn. Zo konden zij toch even proeven van de unieke sfeer. 
 


Lions knappen Oranjespeeltuin op

De leden van Lionsclub IJsselmonde staken op zaterdag 29 mei 2021 tijdens 'NL Doet' de handen uit de mouwen in de Oranjespeeltuin in Barendrecht. Er waren flink wat reparatie- en constructiewerkzaamheden, aan speeltoestellen en gebouwen. Ook de groenvoorziening kreeg vakkundige aandacht. Paul Casteleijn, zelf ook lid van de Lionsclub, zorgde voor professioneel gereedschap en coördineerde de werkzaamheden. 
Normaal vindt het grote onderhoud en het zomerklaar maken van de speeltuin al in maart plaats, maar de toen geldende beperkingen maakten dat niet mogelijk. De klussenlijst was er in de tussentijd niet kleiner op geworden. Voor de leden van Liionsclub IJsselmonde was het, na maanden van virtuele bijeenkomsten, de eerste gezamenlijke activiteit sinds langere tijd. Inspanning en ontspanning gingen daarom meer dan ooit hand in hand. Samen met andere vrijwilligers is er tijdens de zonovergoten zaterdag heel veel werk verzet. De Oranjetuin ligt er weer schoon, speelklaar en veilig bij.


 


Alle eendjes zwemmen in het water!

Mixed Lions Club Utrecht Novum heeft op zondag 30 mei maar liefst 3.000 genummerde badeendjes in zwembad Fletiomare te water gelaten. Zonder publiek dit jaar helaas vanwege Covid 19, maar de race was wél zondag online te volgen vanaf 14.00 uur via YouTube. De opbrengst is geheel ten goede gekomen aan het Prinses Maxima Centrum voor de ouder-kind kamers. Hieronder kun je de race nog eens terugkijken. 

 


Kom naar de Reuzenbollen!

Bij Lion in hart en nieren, Jan van Vliet, hoef je niet bang te zijn de regie kwijt te raken, want die heb je niet. “Koffie met wat lekkers?"  “En we zitten in de tuin!” “Die stoel, ja, daar ligt een kussen!” En er staan klompen bij de deur, want Jan is van het land.

J