Lions overal ter wereld

Lions en Leo's zetten zich belangeloos in om anderen te helpen. Met zo'n 1,4 miljoen leden zijn we al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld en vormen we de grootste serviceorganisatie ter wereld. In Nederland zijn ruim 10.000 Lions in meer dan 435 Lionsclubs actief. Geen enkele club is hetzelfde. Er zijn mannenclubs, vrouwenclubs en gemengde clubs, maar ook speciale clubs met alleen expats of mensen met dezelfde hobby of culturele achtergrond.  

Iedere cent naar het goede doel

Elke Lionsclub kiest zijn eigen projecten. Veel clubs zetten zich in voor lokale doelgroepen, zoals kwetsbare jongeren of mensen met een beperking. Vaak kiezen ze projecten die in het verlengde liggen van de internationale kernthema's (focus area's): honger, blindheid/oogziekten (vision), kinderkanker, duurzame leefomgeving, diabetes, jeugd, hulp bij rampen en humanitaire hulp. Lions nemen initiatief, stimuleren, organiseren en brengen partijen bij elkaar. We organiseren niet alleen acties om geld in te zamelen (fundraising), maar steken ook de handen uit de mouwen. Dit alles onder het motto: Lions helpen! 

Via onze contributie dragen we bij aan de Lions Clubs International Foundation (LCIF). Dit fonds helpt structureel mensen die niet de financiële middelen hebben om hun problemen zelf op te lossen. Daarnaast helpt LCIF ook financieel bij natuurrampen overal in de wereld, en vooral op plekken waar de nood het hoogst is. Door de klimaatverandering worden de noden jaarlijks groter, dus wordt de hulpvraag dat ook.

Persoonlijke ontwikkeling

Behalve dat je met de Lions een bijdrage kunt leveren aan het verbeteren van de samenleving, kun je binnen de Lions jezelf ook verder ontwikkelen. Zo zijn er zowel in je eigen club als in het district en landelijk bestuurlijke carrièremogelijkheden. Ook zijn er diverse leiderschapsopleidingen waaraan je kunt deelnemen. Dus met de Lions kun je je ook persoonlijk ontwikkelen!  

Brieven over de Lions

Geschiedenis in vogelvlucht ►

Interesse in het lidmaatschap? ►