01/06/2020

De richtlijnen voor de corona-aanpak in Nederland zijn op 19 mei 2020 verruimd. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor het organiseren van bijeenkomsten. Lionsclubs zijn zelf verantwoordelijk voor het invullen van bijeenkomsten conform de richtlijnen van de Nederlandse regering. De gouverneursraad adviseert de Lionsclubs wel om terughoudend te zijn bij het organiseren van bijeenkomsten, gelet op de risicogroepen in onze samenleving.

Vanuit de nationale organisatie worden voor de rest van het jaar 2020 geen fysieke bijeenkomsten meer georganiseerd voor meer dan 30 deelnemers. Zulke bijeenkomsten, zoals de nationale najaarsconventie en de districtsconventies, worden in een digitale setting uitgevoerd. Bijeenkomsten tot en met 30 personen worden alleen gehouden als dat verantwoord is en de landelijke richtlijnen toegepast kunnen worden.