Young Ambassador Flyers ►

Deze flyers zijn te bestellen bij de districtscommissarissen die onderaan deze pagina vermeld staan.

Programma

Het Europese Young Ambassador-programma is gericht op jongeren tussen 15 en 18 jaar, die zich inzetten voor hun omgeving en in staat zijn om hun projecten in het openbaar aan een groter gezelschap en aan vertegenwoordigers van de media te presenteren en toe te lichten.


Verantwoordelijkheid

Jongeren en vrijwilligerswerk is niet direct een combinatie waar men snel aan denkt, maar er zijn echter talloze jongeren die zich door een persoonlijke, onbaatzuchtige inzet in hoge mate verdienstelijk maken op sociaal vlak. Zij doen dit binnen hun buurt, op school, in het werken met ouderen, jongeren, vreemdelingen e.d. en zij zijn daardoor een voorbeeld voor andere jongeren. Daarmee laten zij al jong een grote mate van verantwoordelijkheid en initiatief zien.
Het Young Ambassador-programma wil deze jonge mensen, die doorgaans niet in de schijnwerpers komen, vinden, aanmoedigen en belonen.

Met onze waardering geven we hen een nieuwe stimulans, versterken wij hun zelfvertrouwen en maken we de serviceprojecten van die jongeren, evenals hun inzet, bij het publiek bekend.

Wedstrijd Lions Young Ambassador of the 21th Century 

Al meer dan 30 jaar wordt het programma met groot succes in Engeland uitgevoerd. Sinds 2008 is er ook een wedstrijd op Europees niveau en wordt jaarlijks tijdens het Europaforum de Lions Young Ambassador of the 21st Century gekozen. Daaraan voorafgaand zijn er wedstrijden in districten, landen en meervoudige districten.  
De deelnemende jongeren kunnen prijzengeld winnen dat ten goede moet komen aan hun project. Daarnaast is het voor hen een onvergetelijke, leerzame, ervaring om hun projecten aan een breder publiek te presenteren en door een deskundige en kritische jury te laten beoordelen. De wedstrijden vinden plaats in een vriendschappelijke sfeer en de deelnemers blijken vaak blijvende vriendschappen te sluiten.  

Spelregels

  • alle Lionsclubs binnen het MD 110 kunnen een, of meerdere, kandidaten voordragen;
  • kandidaten moeten op 30 juni tenminste 15 en ten hoogste 18 jaar oud zijn en in Nederland wonen;
  • een kandidaat kan lid zijn van een Leoclub, maar moet door een Lionsclub worden voorgedragen;
  • de te beoordelen activiteit moet concreet en duurzaam zijn en zich over een langere tijd hebben uitgestrekt;
  • de jury bestaat uit drie leden, allen niet-Lions: een uit het bedrijfsleven, een uit het onderwijs en een uit een serviceorganisatie;
  • in het oordeel van de jury wordt meegenomen: het project zelf, de persoonlijkheid en leiderschapskwaliteiten van de kandidaat, het gebruik dat hij / zij wil maken van de prijs, zijn / haar presentatie;
  • de gegevens van de districtswinna(a)r(es) moeten uiterlijk 15 mei zijn ontvangen door de verantwoordelijke districtsgouverneur.
  • het reglement van de competitie kan bij de DC Young Ambassador opgevraagd worden.

 

Ook Jesse Mulder, Young Ambassador 2019, derde van Europa !

Tijdens de Nationale Voorjaarsconventie op 25 mei te Assen werd Jesse Mulder uit Oldebroek benoemd tot Young Ambassador 2019.

Nadat Jesse was genezen van kanker is hij een actie gestart om oude mobieltjes in te gaan zamelen voor de Stichting Opkikker en de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker.

Met de opbrengst van zijn inmiddels 34.500 oude mobieltjes worden Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen door Stichting Opkikker georganiseerd en Kanjerkettingen mogelijk gemaakt door de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker. De Kanjerketting is een persoonlijk geschenk voor kinderen met kanker. Elke kraal is gekoppeld aan een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis en draagt zo bij in de verwerking.

Door het winnen van de Award mocht hij opnieuw € 250,- voor Stichting Opkikker en € 250,- voor de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker in ontvangst nemen (11 april heeft hij dit bedrag tijdens de Districtsconventie 110BN ook al ontvangen).

Inmiddels is Jesse samen met zijn moeder in oktober afgereisd naar Tallinn in Estland, waar hij  tijdens het Europaforum de 'Lions Young Ambassador of the 21st Century' de derde prijs in de wacht wist te slepen.

Hier zijn eigen verslag:

Wat een belevenis! 3e geworden in Estland bij het Europaforum van Lions Clubs International.

Donderdag 4 oktober zijn we van Amsterdam naar Tallinn, de hoofdstad van Estland, gevlogen. Als winnaar van de Young Ambassador Award in mei dit jaar, mocht ik op 5 oktober Nederland in Tallinn vertegenwoordigen met een presentatie. Dit was voor 3 onafhankelijke juryleden, in het Engels voor de doelen waar ik mij voor inzet, Stichting Opkikker en de VOKK = Vereniging Ouders Kinderen en Kanker. Samen met mij waren er nog 8 deelneemsters uit 8 verschillende Europese landen.
Gister mochten we opnieuw onze presentatie geven, maar toen voor publiek en volgde de prijsuitreiking. En ik ben 3e geworden. Ben hier zo superblij mee en wil Lionsclubs Nederland, Anita Bijvoet, Annelies van der Meer, Lionsclub Zwollerkespel en alle andere Lions enorm bedanken dat zij dit mogelijk hebben gemaakt. En volgen nog meer mooie actie van de Lions voor mijn doelen, zij gaan mij helpen de 50.000 oude mobieltjes bij elkaar te krijgen.

Zie ook ►►

Young Ambassador 2017 Xavier Friesen: derde van Europa !

 

Tijdens de Nationale Conventie van Lions Nederland op 20 mei 2017 in Enschede gaf de 15-jarige Xavier Friesen uit Venray een indrukwekkende presentatie over zijn project 'Bouwstenen voor Zambia'.

Xavier was al Young Ambassador van  Lionsdistrict 110CO, maar is nu ook de landelijk  Young Ambassador 2017 en mag als zodanig tijdens het Europaforum in Montreux gaan voor de Europese titel ! 

Op 30 september 2017 won Xavier tijdens het Europaforum in Montreux de derde prijs, een prachtige prestatie !

Zie ook: www.bouwstenen-zambia.nl

 

Young Ambassador 2016 : Romi's Koekjes !

Twee jonge meiden uit Groningen, Milva Bon (16) en Rosa van kempen (15) hebben op de afgelopen Nationale Conventie in Rotterdam de titel gekregen 'Young ambassador Nederland 2016'.

Zij bakken koekjes en verkopen die op bestelling.

De opbrengst gaat naar de voedselbank. Een prachtig project dat precies past in de filosofie van de Young Ambassador.

Milva heeft tijdens de Nationale Conventie enthousiast verteld over het maken en verkopen van de koekjes.

Ten tijde van de conventie hadden zij al ruim € 600 verdiend.

De koekjes werden ook aangeboden aan de deelnemers van de conventie. Het assortiment is inmiddels uitgebreid: havermoutkoekjes, gevulde koeken, boterkoek., wafels.

De meisjes hebben een website:https://sites.google.com/site/romiskoekjesnl/  en koekjes kan men bestellen via het e-mailadres:romiskoekjes@gmail.com.

 

Met deze benoeming mogen de meisjes naar het Europaforum in Sofia, waar Young ambassadors uit andere landen ook hun project presenteren. Zet hem op meiden !!

Eerdere winnaars 

2015 1e prijs Hanan Bolhandia

           2e prijs Davis Verschoor

2013 Jip Maathuis (chocoladeletterproject)

Contactpersoon gouverneursraad 

Rianne van Casteren

dg110co@lions.nl

Lionsclub Venray Peelparel

 

Districtscommissarissen

Districtscommissaris 110AN

Ton van der Laak
tonvanderlaak@gmail.com

Lionsclub Beverwijk

 

 

Districtscommissaris 110BN

Annelies Hengst - van der Meer
anneliesvdmeer@hotmail.com

Lionsclub Leowardia

 

 

Districtscommissaris 110BZ

Oluf van Oosterom
oluf22@gmail.com

Lionsclub Lelystad

 

 

Districtscommissaris 110CO

Anita Bijvoet
anita.bijvoet@hetnet.nl

Lionsclub Venray Peelparel

 

 

Districtscommissaris 110CW

Jessica Verheij

jessicaverheij@hotmail.com

Leo Club Rotterdam Witte Huysch

Districtscoördinator 110AZ

Diana Savelberg

Den Haag Residentie